Επισκέψεις της Δημάρχου σε σχολεία, Φωτογραφίες

Η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κυρία Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, παραβρέθηκε σήμερα σε εκδήλωση του Λαογραφικού Ομίλου Ακρίτες Γερίου, όπου μίλησε σε μαθητές του Γυμνασίου Γερίου για το Λευκόνοικό μας και έφτιαξε παραδοσιακά εδέσματα μαζί με κυρίες από το Γέρι.

 

Η ίδια δήλωσε:

“Σήμερα μίλησα σε μαθητές του Γυμνασίου Γερίου για την κατεχόμενη γη μας και την παράδοση στη ζωή μας στα πλαίσια ενός προγράμματος τριήμερων εκδηλώσεων του Λαογραφικού Ομίλου Ακρίτες Γερίου με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο των Ακριτών, αγαπημένο μου φίλο κ. Αργύρη Αργυρού, τέως Δήμαρχο Γερίου, για την πρόσκλησή του και τη γενναιοδωρία της αγάπης του.Τα παιδιά συμμετείχαν και είχαμε μια όμορφη αμφίδρομη επικοινωνία, όπως και με τις γλυκύτατες νεαρές καθηγήτριές τους που τις χάρηκα για τη συνεργασία τους.

Μια προκομμένη κυρία από την Τύμπου ετοίμασε κουλούρια και κέρασε τα παιδιά, ενώ άλλες καλές και άξιες κυρίες από το Γέρι, η μητέρα και οι θείες του πρώην Δημάρχου, ετοίμασαν Πισιήδες εκείνη την ώρα και παρακολούθησαν τα παιδιά.Βοηθοί μου σήμερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες στην ετοιμασία των διπλοπισιήδων. Μαζί και η εγγονή του ξαδέλφου μου Παύλου Τακούσιη και της Φωτούλας, η Γιολάντα. Στο τέλος, συνεργαστήκαμε με τον Αργύρη στο ψήσιμο και το σιρόπιασμα.

Ευχαριστώ όλα τα παιδιά και τον φίλο μου Αργύρη, όπως και τον κ. Αντώνη Αντωνίου, ιδρυτή του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης στο Γέρι, για τη φιλοξενία και τα καλά λόγια που είπε για το Λευκόνοικο και τις γυναίκες του.Του έκανε μεγάλη εντύπωση, όταν ήρθε στο Λευκόνοικο, η μεγάλη προίκα που είχαμε. Να είναι καλά, και να μπορέσουμε να τον φιλοξενήσουμε ξανά στην κωμόπολή μας.”


  • Κοινοποιήστε: