Εκδηλώσεις, Φωτογραφίες

Εικόνες από την ψεσινή εκδήλωση στο Σωματείο μας στη Λάρνακα, που διοργάνωσε το παράρτημα του Προσφυγικού Σωματείου μας”Το Λευκόνοικο” Λάρνακας-Αμμοχώστου, για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη που ήταν υπό την αιγίδα του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόση Τσιόλα, τον οποίο ευχαριστούμε και για τα καλά του λόγια και για την εισφορά του στο Σωματείο μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς και τον καλό μου φίλο, Δρα Κυριάκο Ιωάννου για την εξαίρετη παρουσία του στη σκηνή ως ειδήμων και επαΐων για το έργο του Βασίλη Μιχαηλίδη, και ιδιαιτέρως για την “9η Ιουλίου του 1821 εν Λευκωσία Κύπρου” που είναι και το θέμα της διδακτορικής του διατριβής. Ήταν η ζώσα παρουσία του πνευματικού ανθρώπου.
Ευχαριστίες οφείλουμε ιδιαίτερες στον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου “Το Λευκόνοικο” Λάρνακας-Αμμοχώστου κ. Νίκο Αθανασίου και τα υπόλοιπα μέλη της επαρχιακής επιτροπής για την άψογη διοργάνωση της όλης εκδήλωσης. Τον κ. Αθανασίου συγχαίρω και για τον όμορφο χαιρετισμό του.
Η θεατρική ομάδα ” Δημιουργείν” με τον σκηνοθέτη της Αντρέα Χρίστου μάς καθήλωσε με το θεατρικό δρώμενο ” Ρωμιοσύνη” σε μουσική Γιώργου Καλογήρου. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που μάς μάγεψαν.
Ήταν πράγματι μια μυσταγωγία. Μέθεξη ψυχής. Φορτιστήκαμε συναισθηματικά με τους στίχους του Βασίλη Μιχαηλίδη. Αιωνία η μνήμη του.
Υ.Γ. Ψες, μετά το πέρας της εκδήλωσης, ένιωσα την ανάγκη να συγχαρώ όλα τα παιδιά που θυσιάζουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να ασχοληθούν με τον Βασίλη Μιχαηλίδη και δήλωσα περήφανη για όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο θεατρικό δρώμενο. Είπα ότι όσο τα νέα παιδιά ασχολούνται με την παράδοσή μας, με την πολιτιστική μας κληρονομιά, το έθνος μας θα μεγαλουργεί, γιατί “η ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου”.
Όμως, ένιωσα ιδιαίτερη περηφάνια, γιατί δυο από τα παιδιά κατάγονται εκ μητρός από την οικογένεια Παίδιου από το Λευκόνοικο.


  • Κοινοποιήστε: