Home ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ
EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ

 

 

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

2014

 

ΑΡ. ΔΕΛΤΙΟΥ 42

 


Χαιρετισμός Δημάρχου

 

Αγαπητοί Συγχωριανοί,

Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας  και εκ μέρους μου και του Δημοτικού Συμβουλίο, ευχόμαστε σε όλους καλό χειμώνα, υγεία και ευτυχία.

 

Μιχάλης Πήλικος

Δήμαρχος

 

 

Μνημόσυνο Θεόδουλου Καλλίνικου

Έγινε την Κυριακή 4 Μαϊου 2014, Φιλολογικό Μνημόσυνο του Άρχοντα πρωτοψάλτη Θεόδουλου Καλλίνικου.Το μνημόσυνο έγινε στην Αρχιεπισκοπή και σε αυτό μίλησε μεταξύ άλλων και ο δήμαρχος Λευκονοίκου, η κα Κλαίρη Αγγελίδου και η κα Ειρήνη Ροδοσθένους.

 

Συνεστίαση Σωματείου

Έγινε στισ 11 Μαϊου 2014, το Ετήσιο Μνημόσυνο των Λρυκονοικιατών που πέθαναν στην προσφυγιά. Το μνημόσυνο έγινε στην εκκλησία Αγ.Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα. Μετά το μνημόσυνο έγινε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο παρακείμενο κοιμητήριο στον τάφο του χωριανού μας Νίκου Μ.Μανδρίτη.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας έγιναν στο οίκημα του Σωματείου τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφιών για το Λευκόνοικο και ακολούθως συνεστίαση.

 

 

Βασίλης Μιχαηλίδης

Στις 27 Μαίου 2014, έγινανα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του εθνικού μας ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη. Η προτομή βρίσκεται στον περίβολο του Δημοτικού Θεάτρου Στροβόλου. Η προτομή φιλοτεχνήθηκε με πρωτοοβουλία του ιδρύματος Φώτιος Φωτιάδης.

 

 

Κατασκήνωση Νέας Ιωνίας

Πραγματοποιήθηκς και φέτος τον Ιούλιο η καλοκαιρινή κατασκήνωση που γίνεται κάθε χρόνο απο το Δήμο Νέας Ιωνίας Αττικής. Συμμετείχαν παιδιά απο το Λευκόνοικο τα οποία επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

 

Αντικατοχική Εκδήλωση Αμμοχώστου

Έγινε στις 9 αυγούστου 2014, στην Δερύνεια η ετήσια αντικατοχική εκδήλωση Αμμοχώστου. Κατα τη διάρκεια τησ, ο Πρόεδος της Δημοκρατίας τίμησε τους κατεχόμενους Δήμους μεταξύ αυτών και το Δήμο Λευκονοίκου επιδίδοντας μας σχετική πλακέτα.

 

Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Λευκονοίκου

Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα Λευκονοίκου Ελένης Θ. Σαββίδου και Κυριακής Θούπα δέχονται αιτήσεις για παραχώρηση περιορισμένου αριθμού οικονομικής βοήθειας για το ακαδημαικό έτος 2014-2015, σε πρόσωπα των οποίων τουλάχιστον ο ένας γονέας να είναι εγγεγραμένος στον εκλογικό κατόλογο Λευκονοίκου.

Για ειδικά έντυπα και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στους: Λούης Αθανασίου 99542078, Μιχαλάκη Παπαρίδη 99631737.

 

Έγιναν

Συνεδρίες Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων 14 Μαίου, 13 Ιουνίου και 4 Αυγούστου 2014.

 

Συνεδρίες Δημοτικού Συμβουλίου 22 Μαίου, 26 Ιουνίου, 26 Ιουλίου και 4 Σεπτεμβρίου 2014.

 

Αιμοδοσία στισ 12 Ιουνίου 2014 για την Τράοεζα Αίματος Λευκονοίκου.

 

 

Θα γίνουν

Εκδρομή Συνταξιούχων στισ 4 Οκτωβρίου 2014 στη Σταυροπηγιακή Μονή Μαχαιρά

 

Στις 10 Οκτωβρίου 214, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της κα Γιούλας Λεωνίδου στο οίκημα του Δημαρχείου Λευκονοίκου

 

Στις 7 Νοεμβρίου 2014, θα γίνει η ετήσια εκδήλωση του Δήμου και Σωματείου στη Λάρνακα.

 

 

==========================================================================================

 

 

Ενημερωτικό


Δελτίο


ΑΠΡΙΛΙΟΣ


2014

αρ. δελτίου 41

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αγαπητοί συγχωριανοί,

Επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τις δραστηριότητες που αναπτύξαμε μέχρι τώρα και τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και εγώ ευχόμαστε σε όλους ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, υγεία και χαρά.

Μιχάλης Πήλικος

Δήμαρχος

Εκδήλωση προς τιμήν των πρώην Προέδρων του Σωματείου. 

΄Εγινε στο Δημαρχείο στις 22 Ιανουαρίου 2014, εκδήλωση προς τιμή των πρώην Προέδρων του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» Λυκούργου Κάππα και Θεμιστοκλή (Κοκή) Καζαμία. Κατ? αυτήν εκφράσαμε τις ευχαριστίες μας προς τους τιμηθέντες για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν προς το χωριό μας.

Συζήτηση για το Κυπριακό

΄Εγινε στις 12 Φεβρουαρίου 2014, στο Δημαρχείο στη παρουσία πυκνού ακροατηρίου συνάντηση με τον διαπραγματευτή για το Κυπριακό κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανό.

Κατά την εκδήλωση έγινε ανάλυση της παρούσας φάσης του Κυπριακού με έμφαση στο αίτημα μας για επιστροφή της  Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

Μνημόσυνο

΄Εγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2014, στη Λεμεσό το μνημόσυνο των συγχωριανών μας Νίκου, Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη. Ο ομιλητής κ. Αβέρωφ Νεοφύτου πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξήρε την συμβουλή των μνημονευθέντων στους εθνικούς αγώνες της Κύπρου. Ο Δήμαρχος κατέθεσε εκ μέρους του Δήμου στεφάνι.

Εκδήλωση ΟΠΕΚ

Ο ΄Ομιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ), ο Δήμος Λύσης, ο Δήμος Λευκονοίκου και το Κ. Σ. Κοντέας οργάνωσαν συζήτηση για το Κυπριακό στις 25 Φεβρουαρίου 2014,. Εκ μέρους του Δήμου Λευκονοίκου ο Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκης Χριστοφόρου έκαμε σχετικό χαιρετισμό.

Στο περιθώριο της συζήτησης αντιπροσωπεία του Δήμου συζήτησε με τον κ. Τάκη Χατζηδημητρίου την συντήρηση του ιερού ναού Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λευκόνοικο.

Εκκλησία Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Κατά το διαρρεύσαν διάστημα ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Πήλικος συνέχισε τις έντονες προσπάθειες του προς κάθε κατεύθυνση για την επίσπευση της συντήρησης του ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Από όλους εισπράττουμε θετικές προθέσεις και τη διαβεβαίωση ότι το θέμα προχωρεί. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε καλά νέα

Σαρακοστή

Το Επαρχιακό Συμβούλιο του Προσφυγικού Σωματείου της Λάρνακας οργάνωσε στο οίκημα του Σωματείου στη Λάρνακα στις 2 Μαρτίου 2014 εκδήλωση με φαγητό και μουσική για εορτασμό της σαρακοστής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος. Η συμμετοχή των συγχωριανών μας υπήρξε αθρόα.

Επίσκεψη Προέδρου Βουλής στο Δήμο μας

Στις 2 Απριλίου 2014, είχαμε συνάντηση στα γραφεία του Δήμου με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος συνοδευόταν από το Βουλευτή Αμμοχώστου κ. Γιώργο Βαρνάβα.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε το κυπριακό και τα προβλήματα των προσφυγικών Δήμων. Εκφράσαμε  τις απόψεις μας για το κυπριακό και αναλύσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατεχόμενοι Δήμοι. Κατά τη συνάντηση προσφέραμε στους φιλοξενούμενους μας δύο λευκώματα για το Λευκόνοικο, εκδόσεις του Δήμου μας.

΄Εκκληση

Κάνουμε και πάλι έκκληση στους Λευκονοικιάτες όπως συνεισφέρουν και ειδικά κατά τις κηδείες των προσφιλών τους προσώπων, στα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Λευκονοίκου που προσφέρουν υποτροφίες στους συγχωριανούς μας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

99542078 ή 99631737

΄Εγιναν

1η Φεβρουαρίου  Διανυκτέρευση Λευκονοικιατών της Λευκωσίας στο ξενοδοχείο Cypria Maris στην Πάφο.

Παρόμοια εκδήλωση έγινε και στις 25 Ιανουαρίου από Λευκονοικιάτες της Λεμεσού.

19 Φεβρουαρίου  Δημοτικό Συμβούλιο

18 Μαρτίου  Συνεδρία Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων.

20 Μαρτίου Δημοτικό Συμβούλιο

11 Απριλίου Συνεδρία Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων.

24 Απριλίου Δημοτικό Συμβούλιο

Θα γίνουν

11 Μαϊου  Ετήσια Παγκύπρια Συνεστίαση Σωματείου στη Λάρνακα.

4 Μαΐου  Φιλολογικό Μνημόσυνο του αείμνηστου ΄Αρχοντα Πρωτοψάλτη της Εκκλησίας της Κύπρου ΘΕΟΥΔΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ, στην Αίθουσα Τελετών του Ιδρύματος ΜΑΚΑΡΙΟΥ Γ΄ στην Αρχιεπισκοπή. Θα προηγηθεί το θρησκευτικό μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου.

 

 


 

 
Copyright © 2017 ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..