Επικήδειοι

Επικήδειος Πανίκου Γεωργίου, συζύγου Χρυσούλας Γρηγορίου
Εκκλησία Αγίου Ελευθερίου Συν. Λατσιών
Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017
Ώρα 6μ.μ.
Της Ζήνας Λυσάνδρου Παναγίδη
Δημάρχου Λευκονοίκου
Πανίκο μας, έφυγες νωρίς. Πολύ νωρίς. Πού πας κι αφήνεις τη Χρυσούλα σου, τη Γρηγορία σου και τον Θεοδόση σου;
Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε το αναπάντεχο νέο. Ο Πανίκος σε κώμα. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Έφτασε το αναπόδραστο τέλος, που το περίμενες. Ήθελες μόνο να είσαι καλά στον γάμο της μοναχοκόρης σου Γρηγορίας. Κι ο Θεός σε αξίωσε να την παντρέψεις κι ύστερα να φύγεις.
Έφυγες στα 62 σου χρόνια. Είχες ακόμη πολλή ζωή μπροστά σου. Άλλαι όμως αι βουλαί του Κυρίου. Ο άνθρωπος μένει εκστατικός μπροστά στον θάνατο. Κυρίως, όταν αυτός έρχεται απρόσμενα. Σαν καταιγίδα που σαρώνει τα πάντα στο διάβα της. Ήρθε και σάρωσε την
ευτυχία σας. Είχες να ζήσεις πολλά χρόνια ακόμη.
Αγαπημένοι εν Χριστώ αδελφοί, όταν κάποιος πεθάνει πλήρης ημερών, είναι πένθος και οδύνη, αλλά είναι η φυσιολογική εξέλιξη των ανθρωπίνων πραγμάτων. Ο Πανίκος, όμως, πέθανε πολύ μικρός. Δεν απόλαυσε τη σύνταξή του. Δεν χάρηκε τα παιδιά του, τώρα που πήραν τον δρόμο τους. Τώρα ήταν η ώρα του να ξεκουραστεί, κι έφυγε για την αιώνια ανάπαυση.
Η ζωή δεν ήταν εύκολη για τον αγαπημένο μας Πανίκκο. Γεννήθηκε το 1955 στον Βαθύλακα, ένα όμορφο χωριό της Καρπασίας μας, και τελείωσε το Γυμνάσιο Αιγιαλούσης. Ο πόλεμος τον βρίσκει στο στρατό, μαζί με όλους τους συμμαθητές μας τότε. Οι γονείς του μένουν εγκλωβισμένοι. Σαν αποστρατεύτηκε, ήθελε να σπουδάσει. Πώς ,όμως; Χωρίς γονείς και καμία στήριξη; Άφησε, λοιπόν, κατά μέρος τα όνειρα για σπουδές, και μπάρκαρε στα πλοία, όπως πολλά παιδιά τότε στην προσφυγιά μας. Έκανε δυόμισι χρόνια στα πλοία, και σαν γύρισε, συνέτρεξε τους γονείς και πάντρεψε την αδελφή του.
Εν τω μεταξύ, βρήκε δουλειά στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών και ύστερα νυμφεύτηκε την καλή μας τη Χρυσούλα από το Λευκόνοικο. Μαζί έφτιαξαν μια πολύ όμορφη οικογένεια. Όλοι τους αγαπούσαμε.
Ο Πανίκος ήταν πάντοτε ένας άνθρωπος ήσυχος, χαμηλών τόνων, ήπιος, μειλίχιος, πράος, αξιαγάπητος. Με ήθος και ευγένεια. Πρακτικό μυαλό. Αξιαγάπητος σε όλους, υπόδειγμα για τους συναδέλφους του, τίμιος, αξιοπρεπής, έξυπνος, εύστροφος, δημιουργικός, εργατικός, ευσυνείδητος και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Ένας καλότατος άνθρωπος που τον συμπαθούσαν όλοι.
Στη σύζυγό του Χρυσούλα, στα παιδιά του Γρηγορία και Θεοδόση, στα αδέλφια του και όλους τους συγγενείς, ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορίαν. Να ζουν και να τον θυμούνται.
Καλό ταξίδι, Πανίκο. Καλό παράδεισο. Αιωνία η μνήμη σου. Μακαρία η οδός η πορεύει σήμερον. Αφήνεις μνήμη αγαθή.


  • Κοινοποιήστε: