Επικήδειοι, Νέα, Ομιλίες

Επικήδειος στον Γεώργιο Χατζηγεωργίου από το Λευκόνοικο
Εκκλησία Αγίου Νικολάου, Λεμεσός
Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα: 10 μ.μ.

Κηδεύουμε σήμερα άλλον έναν φιλήσυχο, σοβαρό, πράο συνδημότη μας, έναν άνθρωπο με την ευγένεια και το ήθος της Μεσαρκάς μας, έναν πολύ εργατικό γεωργό της κωμόπολής μας που εξεδήμησεν εις Κύριον στα 87 του χρόνια, αφού βίωσε κι αυτός τον ευτελισμό της προσφυγιάς και της απώλειας της περιουσίας του. Τον Γεώργιο Χατζηγεωργίου, τον Γιωρκή του Χατζηγιώρκη.
Ο Γιωρκής γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου του 1931 στο Λευκόνοικο. Μητέρα του η Χριστίνα από την οικογένεια Καζαμία και πατέρας του ο Σάββας, ο Σαουρής του Χατζηώρκη. Θυμάμαι τον παπά μου να λέει «Ο Χατζηώρκης με το νάμι».
Μεγαλώνοντας έγινε γεωργός, ένας από τους καλούς γεωργούς της κωμόπολής μας. Πήρε μέρος στον αγώνα της ΕΟΚΑ, όπως τα πιο πολλά κοπέλια εκείνης της εποχής. Μετά το τέλος του Αγώνα, το 1961 παντρεύτηκε τη Χαριτίνη Αντωνίου, τη Ριτού μας, την καλή μας γειτόνισσα. Θυμάμαι τον γάμο τους. Ήταν ένα πολύ όμορφο ζευγάρι, πολύ ταιριαστό.
Κι ύστερα ήρθαν τα τρία κοριτσάκια τους: η Χριστίνα, η Άντρη και η Αγγέλα, που τα έφεραν μαζί τους στη Λεμεσό πολύ μικρά, και τα οποία τους έκαναν τέσσερα εγγόνια.
Ο Γιωρκής για να ζήσει την οικογένειά του, εργάστηκε για 20 χρόνια ως Μηχανοδηγός στο Βασιλικό, μέχρι την αφυπηρέτησή του.
Στην αγαπημένη μου Ριτού και τα κορίτσια αλλά και τους γαμπρούς και τα εγγόνια του, όπως και τις αδελφές του Ελένη και Κούλα, εύχομαι δύναμη και υπομονή για να ξεπεράσουν αυτή τη μεγάλη απώλεια. Ο Θεός να απαλύνει τον πόνο τους.

Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας Γιωρκή.
Αιωνία η μνήμη σου.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.
Μακαρία η οδός ή πορεύει σήμερον.
Καλό παράδεισο!


  • Κοινοποιήστε: