Εκδηλώσεις, Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, Φωτογραφίες

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
Εκδήλωση καταδίκης ανακήρυξης του ψευδοκράτους
Φωτορεπορτάζ: Πέτρος Πετρίδης

Φίλες και φίλοι, ένα βροντερό μήνυμα καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους και των τετελεσμένων της εισβολής αλλά και της προσήλωσης στον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν όλες οι προσδοκίες του προσφυγικού κόσμου έστειλαν προς κάθε κατεύθυνση η Επιτροπή Εκτοπισμένων Δήμων και η Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων με την εκδήλωση καταδίκης της ανακήρυξης του ψευδοκράτους που διοργάνωσαν την Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, στο κατάμεστο από κόσμο Κινηματοθέατρο «Παλλάς», στη Λευκωσία, με κύριο Ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Πετρίδη.
Κάνοντας κλικ εδώ https://youtu.be/HdKUvYwl-9E μπορείτε να παρακολουθήσετε απόσπασμα από την ομιλία του.

Η αντικατοχική εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και περιλάμβανε χαιρετισμούς από τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εκτοπισμένων Δήμων και Δήμαρχου κατεχόμενης Κυθρέας Δρα Πέτρο Καρεκλά και από τον Προεδρεύοντα της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων Δρα Ελευθέριο Αντωνίου, ανάγνωση Ψηφίσματος https://youtu.be/J2NjmPwKTjc προς τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας από τον Δήμαρχο Καραβά Δρα Νίκο Χατζηστεφάνου, απαγγελία του ποιήματος «Παλιόν δκιολίν», του Μιχάλη Πασιαρδή, από την Λειτουργό της Ένωσης Δήμων Κύπρου Χαρά Γεωργιάδου και τραγούδια από την εξαιρετική χορωδία «Η Φωνή της Κερύνειας», υπό την διεύθυνση και διδασκαλία της εξαίρετης Μαέστρου Νέλλης Λουκαΐδου, με την συνοδεία της πιανίστριας Ροδούλας Παναγίδου και Σολίστ την υπέροχη Τασούλα Βορκά.

Κάνοντας κλικ εδώ https://youtu.be/pGj1B-u7z1M μπορείτε να απολαύσετε το συγκλονιστικό τραγούδι «Κερύνεια μου», Στίχοι: Πόλυ Κυριάκου, Μουσική: Παντελή Θαλασσινού που ερμήνευσε, μεταξύ άλλων, η Χορωδία «Η Φωνή της Κερύνειας».

Στον χώρο του Θεάτρου υπήρχε έκθεση φωτογραφίας τεκμηρίωσης για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου ως συνέπεια της Τουρκικής εισβολής του 1974 και της συνεχιζόμενης κατοχής.

Την λυτή εκδήλωση που συντόνιζε η Ειρήνη Παρασκευά-Ροδοσθένους, τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τον Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ.κ. Γρηγόριος, νυν και τέως Βουλευτές, Δήμαρχοι ελεύθερων και εκτοπισμένων Δήμων, εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων.

Υ.Γ. Οι χαιρετισμοί που απηύθυναν ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εκτοπισμένων Δήμων Δρ Πέτρος Καρεκλάς και ο Προεδρεύοντας της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων Δρ Ελευθέριος Αντωνίου παρατίθενται κάτω από τις φωτογραφίες τους. Αξίζει να τους διαβάσετε.


  • Κοινοποιήστε: