Εκδηλώσεις, Φωτογραφίες

Ημερίδα για τους Τεύκρο Ανθία – Θοδόση Πιερίδη

Σήμερα, 23 Φεβρουαρίου 2019, η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και το Παιδαγωνικό Ινστιτούτο  – Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού οργάνωσαν Επιστημονική Ημερίδα για τους σπουδαίους λογοτέχνες Τεύκρο Ανθία και Θοδόση Πιερίδη, πενήντα χρόνια από το θάνατό τους, που πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου. Στο πλαίσιο της Ημερίδας πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής βραβείων του διαγωνισμού Τεύκρου Ανθία – Θοδόση Πιερίδη.

Η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, μετά από πρόσκλησή της, παρευρέθηκε στην Ημερίδα αυτή και σχολίασε:

“Συνέδριο σήμερα για τους λογοτέχνες μας, Τεύκρο Ανθία και Θοδόση Πιερίδη. Εδώ μαζί με την κ. Μαρίνα Πιερίδη Χατζηκακού, κόρη του μεγάλου μας πεζογράφου, Γιώργου Φιλίππου Πιερίδη και νύφη του Λευκονοίκου. Πεζούνα μας. Είναι σύζυγος του γιου του μ. Χατζηκακού και της μ. Παναγιώτας Κλόκκου Χατζηκακού, που πέθανε πέρσι, αλλά προλάβαμε και την πήραμε στο ντοκιμαντέρ μας να μας απαγγέλλει σχεδόν όλη τη Χιώτισσα στα 94 της χρόνια. Χάρηκα πάρα πολύ που συναντηθήκαμε με τη Μαρίνα, όπως και με τον Καθηγητή, Θεοδόση Πυλαρινό, από την Αθήνα, εκλεκτό μας φίλο. Απολαύσαμε και τους δύο στις παρεμβάσεις τους.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το ΠΙ, ιδιαιτέρως δε στον καλό φίλο, Δρα Λεωνίδα Γαλάζη”.


  • Κοινοποιήστε: