Εκδηλώσεις, Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 28 Δεκεμβρίου 2017, η εκδήλωση του Δήμου μας “Ταξίδι στις γεύσεις του Λευκονοίκου”. Η εκδήλωση έγινε στο Οίκημα του Σωματείου μας στη Λάρνακα και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη. Ο Έντιμος Υπουργός κ. Νίκος Κουγιάλης στον χαιρετισμό του έπλεξε το εγκώμιο της κωμόπολής μας, της σιταρομάνας γης του Λευκονοίκου μας.

Η Δήμαρχός μας, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, στον χαιρετισμό της τόνισε ότι η γιορτή ήταν γιορτή της παράδοσης που φέραμε μαζί μας από την κωμόπολή μας και πρέπει να τη συντηρήσουμε και να τη μεταγγίσουμε στη νέα γενιά μας.

Βουλευτές, κοινοτάρχες, Λευκονοικιάτες και φίλοι απόλαυσαν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τα πλούσια παραδοσιακά γλυκά εδέσματα του Λευκονοίκου.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσής μας ” Ταξίδι στις γεύσεις του Λευκονοίκου” περιλάμβανε παραδοσιακά κάλαντα από το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του Σωματείου μας, τα οποία δίδαξε η Μουσικός μας κ. Μάρω Μήτσα και συνόδευσε στο πιάνο η κ. Πόλυ Ρούσου Τριανταφυλλίδου. Επίσης, τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια η κ. Ειρήνη Παρασκευά Ροδοσθένους με τη μελωδική φωνή της και τσιαττιστά ο καλός μας φίλος κ. Χρίστος Τζιαλλής μαζί με τον κ. Σωτήρη Χούτρη και τον κουμπάρο του κ. Ξενή Παντελή.

Τα γλυκά μας και τα αλμυρά μας ετοίμασαν πολλές νοικοκυρές του Λευκονοίκου μας μαζί με τη Δήμαρχό τους. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλες τις φίλες για την πολύτιμη βοήθειά τους στην επιτυχία της εκδήλωσής μας, ιδιαιτέρως τις αγαπημένες φίλες από την Περιστερωνοπηγή κ. Μαργαρίτα Γεωργιάδου και την αδελφή της κ. Χριστίνα, που μαζί με την κ. Κυριακή Σιημητρά έδειξαν την αγάπη τους για το Λευκόνοικο.

Στην εκδήλωση, επίσης, παρουσιάστηκε έκθεση Φωτογραφίας των νέων του Λευκονοίκου Χρυστάλλας Κιαφκιουλλή και Μάριου Πίττα, όπως και του φωτογράφου κ.Μιχάλη Γεωργιάδη με φωτογραφίες που πάρθηκαν από το Λευκόνοικο στις 2 Δεκεμβρίου 2017, στη διάρκεια της επίσκεψης-προσκύνημα της νεολαίας του Λευκονοίκου, με τη χορηγία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, τον οποίο και ευχαριστούμε.

Εντύπωση έκανε σε όλους το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε για το Λευκόνοικο «Λευκόνοικο, …της Μεσαρκάς καμάριν», σκηνοθεσίας Μιχάλη Γεωργιάδη, το οποίο και διανεμήθηκε δωρεάν στους παρευρισκόμενους.

Για τη μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσής μας ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Σωματείου μας στη Λάρνακα κ. Νίκο Αθανασίου, τα μέλη του Επαρχιακού Συμβουλίου που εθελοντικά πρόσφεραν το άπαν των δυνάμεών τους, όπως και όλες τις καλές φίλες που ετοίμασαν τόσα ωραία ζυμαρικά και φιλέψαμε τον κόσμο.


  • Κοινοποιήστε: