Δήμαρχοι

Χριστος Μιχαλοπουλος

1939-1943

Ο Χρίστος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Περιστερωνοπηγή το 1906. Πήρε τη βασική του μόρφωση στο σχολείο του χωριού του και στο Παγκύπριο Γυμνάσιο στη Λευκωσία (1918-1924). Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε γιατρός. Επιστρέφοντας στην Κύπρο παντρεύτηκε το 1935 τη Ντίνα Γεωργίου Ατρείδη από το Λευκόνοικο όπου και εγκαταστάθηκαν. Τον ίδιο χρόνο πήγαν στον Λονδίνο για να παρακολουθήσει μαθήματα στην Υγειονομική Σχολή.

Με την επιστροφή του στο Λευκόνοικο εγκρίθηκε από την Κυβέρνηση να βοηθήσει το Ιατρικό Τμήμα να αντιμετωπίσει την επιδημία του τύφου. Σε αναγνώριση των υπηρεσιών του στην καταπολέμηση της επιδημίας του τύφου στις Γούφες και το Λευκόνοικο, η αποικιακή κυβέρνηση τον ευχαρίστησε για την προσφορά του εναντίον του τύφου και τον διόρισε μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου. Ο διορισμός στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Ο κ. Μιχαλόπολος μετεκπαιδεύτηκε και στο Παρίσι. Υπηρέτησε ως Δήμαρχος Λευκονοίκου για μια πενταετία (1939-1943). Συνέχισε όμως να προσφέρει στο Λευκόνοικο και στην περιοχή ως γιατρός αλλά και για τα κοινά, κυρίως για την Ανωτέρα Σχολή Λευκονοίκου.

Λουκας Γρηγοριου

1943-1946

Αναστασης Χαραλαμπους

1946-1949

Λουκας Γρηγοριου

1949-1960

Μαρκος Σπανος

1960-1985

Μαρκος Σπανος , Νικος Σουγλης, Κυριακος Γιαννη, Γεωργιος Παπαδοπουλος, Κυριακος Χ`` Χαραλαμπους

1985-1990

Λυκουργος Καππας

1990-2006

Μιχαλης Πηλικος

1998-2016

Ζηνα Λυσανδρου Παναγιδη

2016 - σημερα

-Γεννήθηκε στο Λευκόνοικο στις 7 Ιουλίου του 1955, και είναι κόρη του Άντωνα Λυσάνδρου και της Χριστίνας Καμιντζή από το Λευκόνοικο.

-Απόφοιτος Γυμνασίου Λευκονοίκου, το 1973(Πρόεδρος του Γυμνασίου και Σημαιοφόρος).

-Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1977(Υπότροφος του ΙΚΥ Ελλάδας). Κάτοχος Διπλώματος Δημοσιογραφίας και Δημοσίων Σχέσεων.

-Κάτοχος Μάστερς στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Πολιτική, με υποτροφία του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στο Άλμπανι, το 1992-1993.

-Υπηρέτησε για 35 χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση της Κύπρου ως φιλόλογος, όπου είχε τη μεγάλη ευλογία να έχει πολλά παιδιά από το Λευκόνοικο ως μαθητές της, ενώ από το 1993-1995 ήταν αποσπασμένη στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κλαίρης Αγγελίδου, ως Υπεύθυνη των Δημοσίων Σχέσεών της.

-Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Λευκονοίκου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με Δήμαρχο τον μ. Λυκούργο Κάππα.

-Άψογη συνεργασία με όλους τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Λευκονοίκου, τον Γραμματέα του Δήμου, όπως και τα Συμβούλια του Σωματείου μας, στη διοργάνωση και παρουσίαση εκδηλώσεων του Δήμου και του Σωματείου μας, στην έκδοση των περιοδικών μας, στην έκδοση των Ημερολογίων μας, κ.ά

-Συνεργασία με ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες και περιοδικά στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου πρόβαλλε τον Δήμο μας και τους ανθρώπους του. Αξιοποίηση ακόμη και του διαδικτύου, με ειδικές ιστοσελίδες, για το καλό του Λευκονοίκου μας.(ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ, Λευκόνοικο, Σωματείο Λευκονοίκου, Γυμνάσιο Λευκονοίκου).

Συγγραφέας δύο βιβλίων:

«Μνήμη πατρίδας»

«Τα βιβλία που αγάπησα»

Είναι παντρεμένη με τον Αριστείδη Παναγίδη, Τραπεζικό, από το Παλιομέτοχο, και έχουν έναν γιο, τον Αντρέα Παναγίδη, που φέρει το όνομα του ήρωα παππού του.