Εκδηλώσεις, Νέα, Φωτογραφίες

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ
ΝΕΠΟΜΑΚ-ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ
Φωτορεπορτάζ: Πέτρος Πετρίδης

Φίλες και φίλοι, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 25/7/2018, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου «Φιλοξενία» στη Λευκωσία η Εναρκτήρια τελετή των εργασιών της Συνεδρίας των Κεντρικών Συμβουλίων: ΝΕΠΟΜΑΚ, ΠΟΜΑΚ, και ΠΣΕΚΑ, υπό την βαριά σκιά της τραγωδίας που εκτυλίσσεται στην Αττική.

Η δημοσιογράφος Γωγώ Αλεξανδρινού, η οποία συντόνιζε το πρόγραμμα, ξεκίνησε την εκδήλωση με μονόλεπτη σιγή στην μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών, ενώ όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν την θλίψη τους για την απώλεια δεκάδων ανθρώπων και την στήριξή τους στην Ελλάδα που υποφέρει.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Τέρενς Κουίκ, που ήταν παρόν στην εκδήλωση, στον χαιρετισμό του, ιδιαίτερα συγκινημένος,
αναφέρθηκε στην διαχρονική συμπαράσταση του Κυπριακού Ελληνισμού στις τραγωδίες που πέρασε και περνά η Ελλάδα, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη των Ελλήνων, της Ελληνικής κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά προς την Κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου, σφίγγοντας θερμά το χέρι του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Η Ελλάδα, τόνισε, στέκεται αλληλέγγυα στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού, απαλλαγή από την κατοχή, αποχώρηση του κατοχικού στρατού και επανένωση του τόπου και του λαού της.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, στην ομιλία του εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του Κυπριακού Ελληνισμού ο οποίος όπως τόνισε δεν θα παραμείνει στην ηθική στήριξη, αλλά θα συμβάλει παντοιοτρόπως στην αντιμετώπιση της πραγματικά ανθρώπινης τραγωδίας που έχει εξελιχθεί σαν αποτέλεσμα της πρωτόγνωρης πυρκαγιάς που έπληξε την Ελλάδα, ενώ εξήρε τους αγώνες του απανταχού κυπριακού Ελληνισμού για επανένωση της μαρτυρικής Κύπρου και τις αξιοθαύμαστες προσπάθειες των αποδήμων μας να μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά και τα εγγόνια τους την αγάπη τους για την Κύπρο. Τέλος, έκανε εκτενή αναφορά στις εξελίξεις στο Κυπριακό καταλήγοντας «Αυτό που θέλουμε είναι απεξάρτηση, ανεξαρτησία, κυριαρχία, αυτοδιάθεση των Κυπρίων για τους Κυπρίους».

Τους συνέδρους καλωσόρισε ο Προεδρικός Επίτροπος Φώτης Φωτίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου Παναγιώτης Σεντόνας. Την τελετή έναρξης προσφώνησαν η Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ, Αντωνία Μιχαηλίδη, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ, Ανδρέας Παπαευριπίδης και ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, την προσφώνηση του οποίου μπορείτε να παρακολουθήσετε κάνοντας κλικ εδώ https://youtu.be/K9rbhzsrH80

Το Καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια με ερμηνεύτρια την Μαρία Κυριάκου, παρουσίασε το Μουσικό Σχολείο Πάφου, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου-Καθηγητή Μουσικής Σωκράτη Σερπίζη.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Συνέδριο των αποδημων μας και οι αγώνες τους για λευτεριά της κατεχόμενης γης μας να ευοδωθούν σύντομα.


  • Κοινοποιήστε: