Εκδηλώσεις, Νέα, Φωτογραφίες

“Έγινε ψες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Στροβόλου, μέσα σε μια συγκινητική και ζεστή ατμόσφαιρα η παρουσίαση του βιβλίου της Δημάρχου Ακανθούς κας Ελένης Χατζημιχαήλ, “Από τα Ουράλια στα ουράνια”. Την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβαν η φίλη Δήμαρχος Λευκονοίκου, κα Ζήνα Λυσάνδρου – Παναγίδη και η λόγια φιλόλογος Β.Διευθύντρια Α’ κα Μαρία Κελίρη – Ιωαννίδη , την παρουσίαση της οποίας, λόγω απροόπτου κωλύματος, ανέγνωσε η θυγατέρα της κα Ίρια Ιωαννίδη, Φιλόλογος και η ίδια. Τόσο η κα Λυσάνδρου όσο και η κα Ιωαννίδου, απέδωσαν με γλαφυρό και ζωντανό τρόπο τις αρετές του βιβλίου ως λογοτεχνικό κείμενο και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.
Την εκδήλωση προσφώνησαν η Δρ. Μαρία Μιχαηλίδου, Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Στροβόλου, ο Αντιδήμαρχος Ακανθούς κ.Γ.Φωτίου, και ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους . Η κα.Μαρία Γεροσίμου, με την άρπα της διάνθιζε την εκδήλωση με την μουσική της παρέμβαση .
Τέλος η συγγραφέας, με παραστατικό λόγο και εικόνα, παρουσίασε το χώρο, τον χρόνο, τις εμπειρίες και το ιστορικό που έγινε αφορμή να γραφτεί το βιβλίο, τονίζοντας πως σε όλες τις εξορμήσεις στις ανατολικές χώρες είχε και την προβολή της και η κατεχόμενη Ακανθού.
Την εκδήλωση παρουσίασε η εκπαιδευτικός κα Αναστασία Σπύρου και σ’ αυτή παρευρέθηκαν Δήμαρχοι Στροβόλου, Κυθραίας, Λαπήθου, Λευκονοίκου, αρκετοί άνθρωποι των γραμμάτων και του πνεύματος, ακανθιώτες και φίλοι”.

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ


  • Κοινοποιήστε: