Ανακοινώσεις, Νέα

Αγαπητά Μέλη του Κυπριακού Πολιτιστικού Κέντρου στη Βιέννη και Φίλοι της Κύπρου!
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην εκδήλωση με τίτλο, “Βασίλης Μιχαηλίδης, ο εθνικός ποιητής της Κύπρου,100 χρόνια από τον θάνατό του”, που θα γίνει το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018, ώρα 7.00 μ.μ., στην PRÄLATENSAAL, SCHOTTENSTIFT (1010 Wien, Freyung 6/1).
O εκπαιδευτικός Δρ Γεώργιος Χριστοδούλου, με απόσπαση στο γραφείο συγγραφής Ιστορίας της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή της Κύπρου, θα παρουσιάσει το έργο του εθνικού ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη.

Θα παρουσιαστεί, επίσης, για πρώτη φορά η ταινία μικρού μήκους “Λευκόνοικο…της Μεσαρκάς καμάριν” του γνωστού σκηνοθέτη Μιχάλη Γεωργιάδη, που αναφέρεται στη γενέτειρα του ποιητή, η οποία σήμερα βρίσκεται στην κατεχόμενη γη της Κύπρου, παραγωγή του Δήμου Λευκονοίκου.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με επιλεγμένα μουσικά αποσπάσματα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Εξοχοτάτης Πρέσβεως της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βιέννη κ. Έλενας Ράφτη.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και η Δήμαρχος του Λευκονοίκου κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λευκονοίκου κ. Φωκάς Ριρής και Σωτήρης Κόκκινος.

Kύριοι χορηγοί της εκδήλωσης οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και το Πολιτιστικό Τμήμα Βιέννης ΜΑ7. Η είσοδος θα γίνεται με ελάχιστη οικονομική συνεισφορά €5.
Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.
Θα χαρούμε πολύ να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Παρακαλούμε απαντήστε μέχρι την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018. στα εξής τηλέφωνα: 01-370 56 95, 0676-6153604 και στο e-mail: kyrosopera@hotmail.com.

Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας
Κύρος Πατσαλίδης                                                               Δρ. Κατερίνα Κουρή
______ZYPRIOTISCHES KULTURZENTRUM , Sickenberggasse 4/6, A – 1190 Wien,_______

 

Tel & Fax: 01-3705695, Mob.: 0676-6153604

www.zkzentrum.org, email: kyrosopera@hotmail.com


  • Κοινοποιήστε: