Δελτία Τύπου

10οΔελτίο Τύπου Δήμου Λευκονοίκου, 6 Νοεμβρίου 2017

Την περασμένη Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του θεάτρου Παλλάς στη Λευκωσία, η μεγαλειώδης εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη, που διοργάνωσε ο Δήμος Λευκονοίκου και τα οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης κωμόπολης της Μεσαορίας που σεμνύνεται ότι γέννησε τον βάρδο της ρωμιοσύνης!

Tην Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου 2017, στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, ο Δήμος Λευκονοίκου, το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο», η Σχολική Εφορεία Λευκονοίκου και ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Λευκονοίκου, γιόρτασαν με λαμπρότητα τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη, σε μια μεγαλειώδη εκδήλωση υπό την αιγίδα του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη.

Η εκδήλωση, που συντόνιζε η Δρ Ειρήνη Ροδοσθένους, ήταν περιεκτική σε νόημα και πολύ συγκινητική με την ανάγνωση των ποιημάτων για τον Εθνικό μας ποιητή, της φιλόλογου Κυριακής Παρασκευά και του απόγονου του Βασίλη Μιχαηλίδη, Μιχάλη Κτίστη.

Εξαιρετική ήταν η, σύντομη σε χρόνο αλλά πλήρως διαφωτιστική, ομιλία του χαρισματικού Φιλόλογου-Ερευνητή Δρα Κυριάκου Ιωάννου, με θέμα το άρτια δομημένο λογοτεχνικό δημιούργημα του βάρδου της ρωμιοσύνης «Η 9η Ιουλίου 1821 εν Λευκωσία Κύπρου», κερδίζοντας την απόλυτη προσοχή των παρευρισκόμενων και το θερμό χειροκρότημά τους

Θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα απέσπασε και ο διεθνούς φήμης Βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης, ο οποίος ερμήνευσε, συγκλονιστικά, αποσπάσματα από την «9η Ιουλίου 1821 εν Λευκωσία Κύπρου», με τη συνοδεία του πιανίστα Μάριου Ιωάννου, πλαισιωμένος από τη Χορωδία της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Μάρως Μήτσα και με τη συμμετοχή της Δρος Ειρήνης Ροδοσθένους, Πολιτιστικής  Λειτουργού του Δήμου Λευκονοίκου, που ομολογουμένως ήταν η έκπληξη της βραδιάς.

Η  Δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, στο θερμότατο καλωσόρισμά της, αφού ευχαρίστησε από καρδιάς όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια προτομής του Λευκονοικιάτη ποιητή έξω από το οίκημα του Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη Λάρνακα.

Σύντομοι σε χρόνο, προς τιμήν τους, ήταν και οι χαιρετισμοί που απηύθυναν ο Λευκονοικιάτης Υπουργός Άμυνας,κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο εκπρόσωπος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καρράς, ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο», κ. Φωκάς Ριρής και οι χαιρετισμοί των Δημάρχων Λεμεσού και Νέας Ιωνίας που διαβάστηκαν από εκπροσώπους τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Υπουργό Άμυνας, οι Δήμαρχοι Κερύνειας, Καραβά, Ακανθούς, Κυθρέας, Αγλαντζιάς, Λατσιών, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας, κ. Παναγιώτης Σεντόνας, οι πρώην Υπουργοί κ.κ. Δημήτρης Ηλιάδης και  Ανδρέας Φιλίππου, ο κ. Πανίκος Πέγκας, μέλος της Διοικούσης Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου, Επιθεωρήτριες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού,  νυν και πρώην επιθεωρητές και Λυκειάρχες, πνευματικοί άνθρωποι, ο Πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου “Το Λευκόνοικο”, Δημοτικοί Σύμβουλοι, αντιπροσωπία των αδελφοποιημένων Δήμων Νέας Ιωνίας και Μυτιλήνης, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου.

 


  • Κοινοποιήστε: