Δελτία Τύπου

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ

13ο Δελτίο Τύπου

Συμπαράσταση στον αδελφό Δήμο της Νέας Ιωνίας που κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι ο αδελφός Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής, κατόπιν άμεσων ενεργειών της Δημάρχου Νέας Ιωνίας, κ. Δέσποινας Θωμαΐδου, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, μετά την κακοκαιρία της Τρίτης, 13 Οκτωβρίου 2020, από την οποία επήλθαν εκτεταμένες καταστροφές σε νοικοκυριά και επαγγελματίες, καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους στην Καλογρέζα και στη Νεάπολη Περισσού.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειου Παπαγεωργίου, η κήρυξη του Δήμου Νέας Ιωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κρίθηκε απαραίτητη για την αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης, για την οποία απαιτείται η άμεση επέμβαση της πολιτείας και η άμεση οικονομική ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων.

Ως Δήμος Λευκονοίκου εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αδελφό Δήμο Νέας Ιωνίας, με τον οποίο μας συνδέουν πολύ στενές, πολύχρονες σχέσεις φιλίας, αγάπης και εκτίμησης. Ο Δήμος Νέας Ιωνίας είναι ένας προσφυγικός Δήμος, ο οποίος στάθηκε αλληλέγγυος στον Δήμο Λευκονοίκου τα τελευταία χρόνια, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών μας στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 1821, όπως και με τη συμμετοχή τους στις θερινές κατασκηνώσεις στο Αλεποχώρι Αττικής.

Ευχόμαστε ο Θεός να δώσει να ξεπεραστεί και αυτή η δυσκολία του αδελφού Δήμου. Σε προσεχή συνεδρία του ΔΣ, θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης του Δήμου Νέας Ιωνίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

 

 


  • Κοινοποιήστε: