Δελτία Τύπου

14ο Δελτίο Τύπου Δήμου Λευκονοίκου, 25 Νοεμβρίου 2018
Πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018, από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα, με μεγάλη επιτυχία, το Α΄ Φιλολογικό Συνέδριο του Δήμου Λευκονοίκου, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Κιτίου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο», για τον Μητροπολίτη Κιτίου Κυπριανό Οικονομίδη, μια εξέχουσα, κορυφαία, εμβληματική πολιτική, εκκλησιαστική και κοινωνική προσωπικότητα του 19 ου αιώνα.
Στο Συνέδριο παρουσίασαν εργασίες από πρωτογενείς πηγές διακεκριμένοι επιστήμονες από την Κύπρο, όπως ο Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος Μιχαηλίδης, ο Καθηγητής Πέτρος Παπαπολυβίου, ο Καθηγητής Γιώργος Γιωργής, ο Δρ Κυριάκος Ιωάννου, ο Δρ Χρυσοβαλάντης Κυριάκου, ο Δρ Χρίστος Κυριακίδης, ο κ. Κωστής Κοκκινόφτας, αλλά και ο Καθηγητής Θεοδόσης Πυλαρινός από την Αθήνα.
Το Συνέδριο έθεσε υπό την αιγίδα του ο Έντιμος Υπουργός Εξωτερικών Δρ Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν το ΡΙΚ.
Στην αρχή του Συνεδρίου, μετά τους χαιρετισμούς, παρουσιάστηκε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις ταλαντούχες Λευκονοικιάτισσες μουσικούς Μάρω Μήτσα και Ειρήνη Παρασκευά Ροδοσθένους που φόρτισαν με τις μελωδικές φωνές τους το ακροατήριο.
Όλοι οι Σύνεδροι έφυγαν πλουσιότεροι σε εμπειρία και γνώσεις για το πολυσχιδές έργο του Λευκονοικιάτη μαχητικού Ιεράρχη, ενώ οι διοργανωτές υποσχέθηκαν την έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου μέσα στην επόμενη χρονιά.


  • Κοινοποιήστε: