Δελτία Τύπου

1ο Δελτίο Τύπου Δήμου Λευκονοίκου, 14 Μαΐου 2017

Εκδήλωση για την Πολύτεκνη Λευκονοικιάτισσα Μάνα

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017, από τον Δήμο Λευκονοίκου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο», στο οίκημα του Σωματείου μας στη Λάρνακα, μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση προς τιμήν της Πολύτεκνης Λευκονοικιάτισσας Μάνας, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία, αφού τιμήθηκαν 95 Λευκονοικιάτισσες αλλά και νύφες της κωμόπολής μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησε με την παρουσία της η Έντιμη Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου η οποία μάς πρόσφερε 3, 000 ευρώ για τις Πολύτεκνες Μάνες της κωμόπολής μας, και την ευχαριστούμε από καρδιάς.

Εκτός από την κ. Υπουργό, στην εκδήλωσή μας παρευρέθηκαν βουλευτές από διάφορα κόμματα, κοινοτάρχες γειτονικών κατεχόμενων χωριών, ο Πρόεδρος της οργάνωσης Πολυτέκνων και πολύς κόσμος.

Ιδιαίτερα φορτιστήκαμε συναισθηματικά από την παρουσία της λατρεμένης μας θείας Ελένης Αχιλλέα Τζιαλλή, 93 ετών, μητέρας πέντε γιων, η οποία είναι γνωστή για τη γλυκύτητα και την αρχοντιά της.

Ως Δήμαρχος Λευκονοίκου, της κωμόπολης που μεσουρανούσε στο στερέωμα της κυπριακής υπαίθρου από τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα, ας μην ξεχνάμε ότι εκεί γεννήθηκε ο Συνεργατισμός, ένιωσα, πέρα από τη μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, και μεγάλη περηφάνια, γιατί για άλλη μια φορά κρατήσαμε το πολιτιστικό μας επίπεδο σε υψηλά επίπεδα, συνεχίζοντας την παράδοση που φέραμε από το Γυμνάσιο Λευκονοίκου (1939). Ευχαριστώ με όλη τη θέρμη της ψυχής μου όλους τους φίλους και τις φίλες που εργάστηκαν για να τιμήσουμε 95 Πολύτεκνες Μάνες του Λευκονοίκου.

 

Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη

Δήμαρχος Λευκονοίκου


  • Κοινοποιήστε: