Ανακοινώσεις

Η πολεμική των κατηγόρων μου χειροτέρεψε από την περίοδο της καραντίνας, τον Μάρτιο του 2020. Άρχισε ένας καταιωνισμός ύβρεων και προπηλακισμών μέσα στο διαδίκτυο, αλλά δεν απαντούσα. Για οκτώ μήνες τηρούσα σιγή ιχθύος. Μόλις, όμως, δημοσίευσαν τις κατηγορίες τους στις εφημερίδες και αποτάθηκαν και σε τηλεοπτικό σταθμό, αποφάσισα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και την αξιοπρέπειά μου. Βεβαίως, αυτό δεν το κάνω για τους αγαπημένους μου συνδημότες που με ξέρουν εξ απαλών ονύχων, ούτε για τους συναδέλφους μου καθηγητές, ούτε για τους εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριές μου, ούτε για τους γείτονές μου και τους φίλους μου ανά την Κύπρο, αλλά για όσους δεν με ξέρουν, αφού με παρουσιάζουν ως ένα τέρας.
Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος κύριος καταγγέλλει τον Δήμαρχο Λευκονοίκου στον Γενικό Ελεγκτή και γράφει εναντίον του στις εφημερίδες. Και τον προκάτοχό μου τον έχουν διασύρει σε εφημερίδες με αισχρό τρόπο και ανάγκασαν τον Γενικό Ελεγκτή να διατάξει έρευνα στα βιβλία του Δήμου μας, για να τον ενοχοποιήσουν. Μόλις έγινα Δήμαρχος, ήρθε στην αντίληψή μου μια τέτοια ενέργεια, αφού ήρθαν επί τούτου ελεγκτές για να ελέγξουν τις κατηγορίες.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει αναφυεί τελευταίως με τη σθεναρή προσήλωσή μου στην τήρηση των νόμων. Μέχρι και την Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή δεν αποδέχονται, και θέλουν να φέρουν ελεγκτή στον Δήμο, δικό τους, για να αποδείξουν ότι ο ανεξάρτητος ελεγκτής που μας έκανε τον έλεγχο, δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Άλλη παρανομία μέγιστη. Μόνο ο Γενικός Ελεγκτής μπορεί να διορίσει ελεγκτή στους Δήμους. Και, μάλιστα, θέλουν κάθε φορά που κόβουμε μια επιταγή, να την ελέγχουν! Οποία παράνοια!
Έχουμε πάρει τον Έλεγχο Καταστάσεων Εισπράξεων και Πληρωμών του Δήμου μας για τα έτη που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2017, 2018 και 2019. Την επιστολή υπογράφει ο κ. Μάριος Θεοφίλου, Ανώτερος Λειτουργός Ελέγχου, για τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας. Περίμενα μέχρι να δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, (27 Νοεμβρίου 2020-Β΄Μέρος), και τώρα μπορώ να παρουσιάσω κάποια στοιχεία από την Έκθεση.
Αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, ότι «οι καταχωρήσεις στα λογιστικά βιβλία είναι τεκμηριωμένες σε πολύ μεγάλο βαθμό και ο τρόπος με τον οποίο φυλάγονται τα διάφορα αποδεικτικά στοιχεία είναι πολύ ικανοποιητικός».
Επίσης, οι ελεγκτές αναφέρουν ότι όποιες πληροφορίες ζητούσαν, τους δόθηκαν εγκαίρως και η επικοινωνία μεταξύ μας για σκοπούς ελέγχου ήταν επαρκής.
Αν, όπως διατείνονται, γινόταν οποιαδήποτε παράβαση στον νόμο για τις προσφορές ή εκταμίευση χωρίς την έγκρισή τους, δεν θα το έβλεπε ο Ελεγκτής, αφού έκανε ενδελεχή έλεγχο και στα πρακτικά;

  • Κοινοποιήστε: