Δελτία Τύπου

1)Διήμερο στο ξεν. Άγιος Γεώργιος στη Χλώρακα

Το Επαρχιακό Συμβούλιο Λευκωσίας του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα διήμερο (29-1η Μαρτίου) στο ξενοδοχείο Άγιος Γεώργιος στην ακτή της Χλώρακας, πίσω από το ιστορικό πλοιάριο που συνελήφθη από τους Άγγλους το 1955, μεταφέροντας οπλισμό για τον Αγώνα. Ήταν μια ευκαιρία να συναντηθούν φίλοι και γνωστοί και να περάσουν όμορφα, να θυμηθούν τη γειτονιά και τους ανθρώπους της, τους συμμαθητές και συμμαθήτριές τους και να ψυχαγωγηθούν με όμορφα τραγούδια και χορούς, αλλά και με τα τσιαττιστά του συνδημότη τους κ. Χρίστου Τζιαλλή και του κουμπάρου του, κ. Ξενή Παντελή.

2)Εκδήλωση για τις Σήκωσες

Το βράδυ της 1ης Μαρτίου, της Κυριακής της Τυρηνής, το Επαρχιακό Συμβούλιο Λάρνακας-Αμμοχώστου του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο», διοργάνωσε εκδήλωση για τις «Σήκωσες» στο οίκημα του Σωματείου στη Λάρνακα, με στόχο να διατηρηθεί η μνήμη της κωμόπολής μας και να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νεότεροι πώς γιόρταζαν τις Σήκωσες στο Λευκόνοικο. Το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του Σωματείου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς, οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν όμορφα εδέσματα αλλά και πουρέκκια, τσιπόπιτες, διπλοπισιήδες, χόρεψαν και τραγούδησαν, ενώ η έκπληξη της βραδιάς ήταν η κ. Ιφιγένεια Παίδιου, η οποία με τη μελωδική φωνή της ερμήνευσε τραγούδια της εποχής της.

Η Δήμαρχος Λευκονοίκου εκφράζει τις ευχαριστίες της και συγχαίρει τους Προέδρους και τα μέλη των Επαρχιακών Συμβουλίων Λευκωσίας και Λάρνακας-Αμμοχώστου, όλους τους φίλους και τις φίλες που φρόντισαν, ώστε όλα να είναι ωραία και στις δυο εκδηλώσεις του Σαββατοκυρίακου.


  • Κοινοποιήστε: