Δελτία Τύπου

2ο Δελτίο Τύπου Δήμου Λευκονοίκου (2019)

Για δύο συνεχή Σαββατοκύριακα, (26-27 Ιαν. και 2-3 Φεβρ.) τα Επαρχιακά Συμβούλια Λεμεσού και Λευκωσίας, του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο», διοργάνωσαν, με μεγάλη επιτυχία, διήμερες εκδρομές σε ξενοδοχείο στην όμορφη Πάφο.

Αυτές οι διανυκτερεύσεις φέρνουν πιο κοντά τον κόσμο της  κωμόπολης της Μεσαορίας που είναι  σκορπισμένος σε όλο το νησί και δίνουν την ευκαιρία να περάσουν όμορφα μαζί με γείτονες, συγγενείς και φίλους.

Επίσης, η Δήμαρχος Λευκονοίκου παρακολούθησε στην Αθήνα, την εκδήλωση με τίτλο: «ΠΑΝΑΓΙΑ – Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την παράσταση διοργάνωσε το Ινστιτούτο «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Πρόκειται για ένα σύγχρονο ορατόριο για την Παναγία του συνθέτη Γιώργου Θεοφάνους.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2019, η Δήμαρχος Λευκονοίκου επισκέφθηκε το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας και μίλησε στους μαθητές για τη γενέτειρά της, παρουσιάζοντάς τους ταυτόχρονα και εικόνες από τη ζωή στην κωμόπολή της, και ειδικότερα από το Γυμνάσιο Λευκονοίκου.

Στις 10 Μαρτίου, την Κυριακή της Τυρηνής, το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο», Λάρνακας- Αμμοχώστου, γιόρτασε τις Σήκωσες σε μια κεφάτη και γιορτινή ατμόσφαιρα, όπου όλοι οι φίλοι και συγγενείς πέρασαν ένα πολύ ευχάριστο βράδυ, με φαγητό, χορό και τραγούδι, αναπολώντας εκείνα τα όμορφα χρόνια της χαράς στην κωμόπολή τους. Όπως κάθε χρόνο, την παράσταση έκλεψαν τα παιδιά του Χορευτικού Συγκροτήματος «Λευκόνοικο», με χοροδιδάσκαλο τον κ. Λούκα Πάρπα.

Την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019, στο Δημαρχείο Λευκονοίκου, θα πραγματοποιηθεί στις 7μ.μ.,διάλεξη της Δρος Νάσας Παταπίου με θέμα: «Ιστορικά στοιχεία για το Λευκόνοικο και τη γύρω περιοχή κατά τη Λατινοκρατία».

 

 

 

 


  • Κοινοποιήστε: