Φωτογραφίες

Ο Δήμος μας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι, 11 Νοεμβρίου 2018, το 2ο Ταξίδι στις Παραδοσιακές Γεύσεις του Λευκονοίκου και την 1η Γιορτή Οφτού στο Οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου “Το Λευκόνοικο” στη Λάρνακα. Πεντακόσια σχεδόν άτομα παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αυτή, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα.

Με την παρουσία τους μάς τίμησαν και ο Ευρωβουλευτής κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, η βουλευτής  κ. Σκεύη Κουκουμά και οι βουλευτές κ.κ. Νίκος Κέττηρος, Γιώργος Κ. Γεωργίου, Γιώργος Κάρουλας και Ονούφριος Κουλλάς.

Η εκδήλωσή μας εκτός από το οφτόν που μοσχμύρισε ολόκληρο τον χώρο, περιλάμβανε ζυμαρικά από χρυσοχέρες γυναίκες του Λευκονοίκου, παραδοσιακούς χορούς από παιδιά του Λευκονοίκου, μερικά από τα οποία ανήκουν και στο χορευτικό μας συγκρότημα και τσιαττιστά από τους δύο λαϊκούς ποιητές κ. Χρήστο Τζιαλλή και κ. Σωτήρη Χούτρη.

Ήταν μια υπέροχη και άκρως συγκινητική εκδήλωση που άφησε μια ευχάριστη νότα στον καθένα ξεχωριστά και θύμισε στιγμές από άλλες εποχές.

Κλείνοντας, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, σε δηλώσεις της, ευχαρίστησε τον καθένα ξεχωριστά λέγοντας:

“Πώς να ευχαριστήσω όλο τον όμορφο κόσμο του Λευκονοίκου μας που σήμερα γέμισε ασφυκτικά το Σωματείο μας στη Λάρνακα στη μεγαλειώδη Γιορτή του Οφτού μας; Είχαμε δηλώσεις για 460 άτομα, αλλά ήρθαν πιο πολλοί. Ήταν πολύ συγκινητικό, γιατί ήρθαν για πρώτη ίσως φορά και πολλά νεαρά άτομα μαζί με τις οικογένειές τους. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να φέρουμε τη νέα γενιά κοντά μας”.

“Ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Δημοτικό Γραμματέα μας και τα μέλη του Επαρχιακού Συμβουλίου του Σωματείου μας στη Λάρνακα για την πολύτιμη βοήθειά τους στη σημερινή Γιορτή του Οφτού, που ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση, αποτέλεσμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας. Όλοι μαζί ενωμένοι κάνουμε θαύματα. Ευχαριστώ από καρδιάς τον Υπουργό Γεωργίας κ. Κώστα Καδή για τη συμπαράστασή του”.

“Ευχαριστώ την καλή μου φίλη Αντρούλα Φραγκοπούλου, κόρη του Αντρέα Κουρή, του Ψωμά από τον Δήμο μας, που με βοήθησε σήμερα στην ετοιμασία των αυριανών κερασμάτων στο Ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις του Λευκονοίκου. Ο Θεός να μάς βοηθήσει, γιατί προβλέπεται μεγάλη κοσμοσυρροή. Ευχαριστώ όλους όσοι βοηθούν στην επιτυχία της εκδήλωσής μας. Είναι μεγάλη η ομάδα των εθελοντών. Εύγε σε όλους”.

“Ευχαριστώ τον Ευρωβουλευτή μας κ. Λευτέρη Χριστοφόρου, τη βουλευτή μας κ. Σκεύη Κουκουμά και τους βουλευτές μας κ.κ. Νίκο Κέττηρο, Γιώργο Κ. Γεωργίου, Γιώργο Κάρουλα και Ονούφριο Κουλλά που μάς τίμησαν με την παρουσία τους για άλλη μια φορά και μάς έδειξαν την αγάπη τους. Μαζί τους και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Χριστάκης Χριστοφόρου και ο κ. Χάρης Βελούσης που ήρθε από την Αθήνα, ειδικά για την εκδήλωσή μας”.

“Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά του χορευτικού μας συγκροτήματος ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ για τους υπέροχους χορούς που μάς παρουσίασαν. Μπράβο σε όλους και όλες, αλλά και στον χοροδιδάσκαλό τους. Μάς έκαναν τόσο περήφανες/ους”.

“Από την εκδήλωσή μας δεν έλειψαν και τα τσιαττιστά του Χρίστου Τζιαλλή και του Σωτήρη Χούτρη. Ευχαριστούμε, κοπέλλια! Σας απολαύσαμε”.

 


  • Κοινοποιήστε: