Δελτία Τύπου

3ο Δελτίο Τύπου Δήμου Λευκονοίκου, 11 Ιουνίου 2017

Ομιλία Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου στον Δήμο Λευκονοίκου με θέμα: «Ο επίκαιρος βίος του θαυμαστού Χατζηφλουρέντζου»

Την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, και ώρα 7:30 μ.μ., στο οίκημα του Δήμου Λευκονοίκου στο Πλατύ Αγλαντζιάς, ο Μητροπολίτης Μόρφου σε μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα μίλησε με θέμα: «Ο επίκαιρος βίος του θαυμαστού Χατζηφλουρέντζου», από τη Μηλιά Αμμοχώστου.

Ο παππούς Χατζηφλουρέντζος ήταν έγγαμος, πατέρας έξι παιδιών, ο οποίος ζούσε μοναχική ζωή στον κόσμο, η μορφή του ήταν οσιακή, ασκητική και αγαπούσε πολύ την Παναγία, γι’ αυτό και ζούσε στο μοναστήρι της Παναγίας της Αυγασίδας, λίγο έξω από το χωριό του.

Οι σύγχρονοί του δεν κατάλαβαν ότι ζούσε μεταξύ τους ένας άγιος, γνώρισε τη λοιδωρία και τον χλευασμό, αλλά εμείς σήμερα ξέρουμε ότι διέθετε το προορατικό χάρισμα, αφού, πολλά από όσα έλεγε, επαληθεύτηκαν. Προέβλεψε τον ξεριζωμό και την προσφυγιά μας, αλλά την απελευθέρωση της Κύπρου.

Απέκρυβε επιμελώς τα χαρίσματά του, και έζησε μια ζωή μεγάλης εγκράτειας, νηστείας, προσευχής, αγρυπνίας και δακρύων. Ήταν πολύ εργατικός και συμβούλευε τους ανθρώπους και των γύρω χωριών να μετανοήσουν και να έρθουν κοντά στον Χριστό.

Από τους μορφωμένους, μόνο ο πατήρ Παρασκευάς Παρασκευά, θεολόγος τότε στο Γυμνάσιο Λευκονοίκου, κατάλαβε την αξία του, γι’ αυτό και στην κηδεία του το 1969 είπε: «Έχει έναν Άγιο η Μηλιά».

Να έχουμε την ευχή και την ευλογία του.

 

 


  • Κοινοποιήστε: