Δελτία Τύπου

Επίσκεψη Επαρχιακού Γραμματέα ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, κ. Νίκου Γεωργίου

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, κ. Νίκος Γεωργίου, συνοδευόμενος από τον Δημοτικό Σύμβουλο Αγλαντζιάς, κ. Κύπρο Κυπριανού, από την Αμμόχωστο, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Λευκονοίκου στο Πλατύ Αγλαντζιάς, όπου συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενους στον Δήμο.

Κατά τη συνάντηση η Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες, τους ευχαρίστησε για την ευγενική τους πρόθεση να επισκεφθούν τους Κατεχόμενους Δήμους και Κοινότητες για να ενημερωθούν για τα προβλήματα των προσφύγων κατοίκων τους. Ο κ. Γεωργίου εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή τους, τονίζοντας ότι αυτό είναι το χρέος τους, να είναι εκεί και όπου τους χρειάζεται ο κόσμος και να έχουν μια αμφίδρομη επικοινωνία. Ανέφερε, δε, ότι η επίσκεψή του δεν έχει μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά ουσιαστικό, αφού εκ Μητρογονίας είναι Λευκονοικιάτης.

Στη συνέχεια, συζήτησαν πολλά από τα προβλήματα που απασχολούν τους πρόσφυγες, όπως την άνιση κατανομή βαρών, την υπεραξία της γης στις ελεύθερες περιοχές και την αδυναμία των προσφύγων να βοηθήσουν τα παιδιά τους, το στεγαστικό πρόβλημα για τα νέα ζευγάρια, το θέμα της Μητρογονίας, τα οικονομικά και άλλα προβλήματα των ανθρώπων που ξεσπιτώθηκαν, τον πόθο της επιστροφής, κ.ά. Μάλιστα, μετά από 45 χρόνια ταλαιπωριών και την απουσία λύσης στον ορίζοντα, τόνισαν ότι χρειάζονται να παρθούν μέτρα ενίσχυσης των προσφύγων και συμφώνησαν ότι οι εκτοπισμένοι θέλουν την αξιοπρέπειά τους.


  • Κοινοποιήστε: