Δελτία Τύπου

3ο Δελτίο Δήμου Λευκονοίκου 2019(2/4/2019)

 

1)Συμμετοχή Δήμου Λευκονοίκου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1821, στη Νέα Ιωνία

Αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκονοίκου, αποτελούμενη από τη Δήμαρχο, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, και τον Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Θεόδωρο Πόππο, μαζί με τρεις μαθητές με καταγωγή από το Λευκόνοικο, τον Νικόλα Θεοδώρου, τον Ελευθέριο Μαρίνο και τον Νικόλα Ιωνά, ταξίδεψαν στην Αθήνα, μετά από πρόσκληση του αδελφοποιημένου Δήμου της Νέας Ιωνίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη δοξολογία και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1821. Μετά τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Άγαλμα της Μάνας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του Δήμου Λευκονοίκου στεφάνι κατέθεσε η Δήμαρχος.

Στη συνέχεια, μετά τον Πανηγυρικό της  Ημέρας που εκφώνησε ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κ. Ηρακλής Γκότσης, και ένα σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, άνοιξε την παρέλαση η αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκονοίκου, κρατώντας το Λάβαρο του Δήμου, μαζί με την ελληνική και την κυπριακή σημαία, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης. Μεγάλη τιμή για τον Δήμο Λευκονοίκου να είναι αυτή τη μεγάλη μέρα του Ελληνισμού στην προσφυγομάνα γη της Νέας Ιωνίας και να γιορτάζει μαζί με τα αδέλφια του τη διπλή γιορτή των Ελλήνων: τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και την απελευθέρωση του Έθνους μας!

Η Δήμαρχος και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής εκφράζουν για άλλη μια φορά τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους στον Δήμο Νέας Ιωνίας, και ιδιαιτέρως στον Δήμαρχο, για τη φιλοξενία και την τιμή που γίνεται κάθε χρόνο στον Δήμο Λευκονοίκου, ο οποίος νιώθει ότι ανήκει σε αυτό το κομμάτι της Αττικής γης!

2) Εκδήλωση Εθνικών Επετείων και 80χρονα Δήμου Λευκονοίκου

Το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, στις 7:30μ.μ., ο Δήμος Λευκονοίκου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο», μαζί με άλλα οργανωμένα Σύνολα του Δήμου, γιόρτασαν τις Εθνικές Επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και 1ης Απριλίου 1955, σε μια όμορφη εκδήλωση στη Λεμεσό, στην Αίθουσα της Α΄ Τεχνικής Σχολής. Ταυτόχρονα, γιόρτασαν και την Ογδοηκοστή Επέτειο από την Ίδρυση του Δήμου Λευκονοίκου, με ομιλία από τη Δήμαρχο, η οποία σε μια ιστορική αναδρομή παρουσίασε το μεγαλείο και τη μεγάλη προσφορά της γενέτειράς της σε όλους τους τομείς.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Λευκονοίκου, μαζί με τους άλλους φορείς, τίμησαν τρεις επιφανείς δημότες τους για τη μεγάλη συνεισφορά τους στην έκδοση του περιοδικού «Το Λευκόνοικο»: στον π. Κυριάκο Ρήγα, τον κ. Γρηγόρη Κλόκκο και την κ. Αντρούλα Πασχαλίδου.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε το Λεύκωμα που εξέδωσε ο Δήμος Λευκονοίκου με τίτλο: «Πεπραγμένα Δήμου Λευκονοίκου 2017-2018» το οποίο διανέμεται δωρεάν σε όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση  διανθιζόταν από τραγούδια από νέα παιδιά του Λευκονοίκου, τα οποία απέδειξαν ότι συνεχίζουν την παράδοση της κωμόπολής τους και γέμισαν όλους με περηφάνια. Τραγούδησαν η Γαβριέλλα Ασημένου και ο Ανδρέας Πόππος, ενώ στο πιάνο συνόδευε η Έλενα Πιστόλα Κέστα. Το πρόγραμμα παρουσίαζε με εξαιρετικό τρόπο η Δρ Γεωργία Παπανικολάου Ζεβεδαίου.

3) Την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019, η Δήμαρχος Λευκονοίκου εκφώνησε τον Πανηγυρικό για τις Εθνικές Επετείους στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Δασούπολη, μετά από πρόσκληση του Δήμου Στροβόλου.

4) Το απόγευμα τη ίδιας μέρας, μετά από πρόσκληση του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών Δερύνειας, η Δήμαρχος Λευκονοίκου μίλησε στην εκκλησία της Παναγίας με τίτλο:

«Σταυρός ο φύλαξ πάσης της οικουμένης…

Σταυρός, πιστών το  στήριγμα»

Με την ευκαιρία αυτή, αναφέρθηκε σε δυο πνευματοφόρους Γέροντες της Μεσαορίας, τον παππού Παναή του Ιλαμιού από τη Λύση και τον Παππού Χατζηφλουρέντζο από τη Μηλιά Αμμοχώστου.

5) Την 1η Απριλίου, η Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Λευκονοίκου στο καθιερωμένο Τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία.

 

 


  • Κοινοποιήστε: