Δελτία Τύπου

4ο Δελτίο Τύπου Δήμου Λευκονοίκου

20 Απριλίου 2019

1)Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, μαζί με τους συναδέλφους της Δημάρχους των άλλων Κατεχόμενων Δήμων, συναντήθηκαν με τον Έντιμο Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, με σκοπό την κατατόπιση και την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το εθνικό μας θέμα, όπως επίσης και την ενημέρωση του Υπουργού για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  εκτοπισμένοι Δήμοι.

Ο Υπουργός εισηγήθηκε τον προγραμματισμό νέας συνάντησης στο άμεσο μέλλον κατά την οποία θα αποφασιστεί ένα ανανεωμένο σχέδιο δράσης μεταξύ του ΥΠΕΞ και Κατεχόμενων Δήμων, κυρίως στον τομέα της Διαφώτισης.

2)Το Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, ο Δήμος Λευκονοίκου συμμετείχε στην Πασχαλινή Συναυλία που έγινε στο Βυζαντινό Μουσείο προς τιμήν του Άρχοντα Πρωτοψάλτη, μ. Θεόδουλου Καλλίνικου, μετά το πέρας της οποίας δόθηκαν τα βραβεία του Διαγωνισμού μεταξύ των μαθητών των σχολείων μας για το έργο του Θεόδουλου Καλλίνικου, μέσα στα πλαίσια του έτους για προβολή του έργου του μεγάλου Λευκονοικιάτη δημιουργού και ερευνητή.

3)Την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, ο Δήμος Λευκονοίκου παρουσίασε το Λεύκωμα «Πεπραγμένα Δήμου Λευκονοίκου 2017-2018». Πολλοί δημότες και δημότισσες, αλλά και φίλοι και φίλες του Δήμου Λευκονοίκου, παρευρέθηκαν στην όμορφη εκδήλωση που τους φόρτισε συναισθηματικά , κυρίως στο τελευταίο μέρος με τα τραγούδια, «Λευκόνοικον», «Αμμόχωστος» και «Την Ελλάδα αγαπώ», που ερμήνευσαν οι Λευκονοικιάτισσες Μάρω Εξηντάρη Μήτσα και Ειρήνη Παρασκευά Ροδοσθένους, με τις μελωδικότατες φωνές τους. Μετά από απαίτηση του ακροατηρίου, η κ. Μάρω Μήτσα ερμήνευσε και τη «Ρωμιοσύνη», που ξεσήκωσε όλους και όλες, οδηγώντας τους σε ανάταση και ευφορία ψυχής αλλά και εθνική περηφάνια.

 

 


  • Κοινοποιήστε: