Νέα, Φωτογραφίες

Η Δήμαρχος Λευκονοίκου σχολίασε:

“Εικόνες από την πολύ πετυχημένη εκδήλωση της Κοινότητας Μηλιάς, του Σωματείου και του Συμβουλίου Νεολαίας Μηλιάς Αμμοχώστου, σε συνεργασία με τον Δήμο μας, το Σωματείο μας και το Συμβούλιο Νεολαίας μας για τον Ρε Αλέξη. Ήταν το 4ο Φιλολογικό Μνημόσυνο για τον Ρε Αλέξη που έγινε στο Οίκημα του Σωματείου μας στη Λάρνακα. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, τον Κοινοτάρχη Μηλιάς, αγαπητό φίλο, κ. Αντώνη Καραντώνη, τον Πρόεδρο του Σωματείου της Μηλιάς, καλό φίλο, κ. Ιάκωβο Ιωάννου, την κ. Άντρη Καραντώνη για την όμορφη παρουσίαση της εκδήλωσης, τον μαθητή μου, κ. Χαράλαμπο Αριστοτέλους για το ντοκιμαντέρ του για τον Ρε Αλέξη, τους λαικούς ποιητές που εμπνεύστηκαν από την ιστορία του Ρε Αλέξη και έγραψαν ποιήματα, όπως ο κ. Ιάκωβος Ιωάννου και ο κ. Σωτήρης Χούτρης από το Λευκόνοικο που μου άρεσε πάρα πολύ το ποίημά του και ο τρόπος που το παρουσίασε.

Στο τέλος, ακολούθησε δεξίωση.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Δημοτικός μας Σύμβουλος, κ. Θεόδωρος Πόππος, ανέφερε στην κ. Λία Τορναρίτη για τη δεξίωση, και του πρόσφερε 150 ευρώ που είχε μαζί της, λέγόντάς του ότι η μητέρα της τής έλεγε πάντα για την καταγωγή της από τη Μηλιά και το Λευκόνοικο. Την ευχαριστούμε από καρδιάς για την αγάπη της.

Επίσης, θέλω να πω και κάτι που μου είπε ο αγαπημένος μου ξάδελφος, κ. Μιχαλάκης Τακούσιης. Σύμφωνα με μαρτυρία του εκλεκτού φιλολόγου, κ. Παναγιώτη Παττίχη, που ζει στην Αθήνα, το στρατηγείο του Ρε Αλέξη στο Λευκόνοικο ήταν ένα σπίτι αρχοντικό, με γυριστή εσωτερική σκάλα που οδηγούσε στον πρώτο όροφο. Ο Μιχαλάκης το θυμάται. Ήταν απέναντι από το σπίτι του, εκεί που μετά έκτισε το σπίτι του ο Κωσταντής Παττίχης, αλλά κρατούσε μέχρι το σπίτι του Πολύβιου. Περιλάμβανε δηλαδή και τον φούρνο, το παγοποιείο και το εργοστάσιο των αναψυκτικών του Παττίχα”.

 


  • Κοινοποιήστε: