Δελτία Τύπου

5ο Δελτίο Τύπου Δήμου Λευκονοίκου, 4 Ιουλίου 2017

Βράβευση του Δήμου Λευκονοίκου ως γενέτειρας του Βασίλη Μιχαηλίδη

Την Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017, το ΡΙΚ στα πλαίσια της διοργάνωσης του Διαγωνισμού Κυπριακού Τραγουδιού, τίμησε τον ποιητή Βασίλη Μιχαηλίδη για το μνημειώδες έργο του που άφησε ως ιερή παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΡΙΚ κ. Θανάσης Τσόκκος στον κατεχόμενο Δήμο Λευκονοίκου, γενέτειρα του ποιητή. Την πλακέτα παρέλαβε η Δήμαρχος Λευκονοίκου κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη.

Η Δήμαρχος στην αντιφώνησή της ευχαρίστησε το Δ.Σ του ΡΙΚ και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρό του κ. Τσόκκο για την τιμητική πλακέτα προς τον Δήμο της, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη όλων των συνδημοτών και συνδημοτισσών της, για την ευγενική χειρονομία τους να τιμήσουν τον Βασίλη Μιχαηλίδη και τη γενέτειρά του, τη σιταρομάνα κωμόπολη στην καρδιά της Μεσαορίας.

Μια κωμόπολη με ιστορία, παράδοση, πολιτισμό. Μια κωμόπολη που μόρφωνε τη γυναίκα από τις αρχές του περασμένου αιώνα, αφού από το 1939 ιδρύθηκε η Ανωτέρα σχολή Λευκονοίκου, η Καμίντζειος Ανωτέρα Σχολή Λευκονοίκου.

Η Δήμαρχος, ως φιλόλογος, υποστήριξε ότι ο Βασίλης Μιχαηλίδης, ο Βάρδος της ρωμιοσύνης και ο εραστής της αιώνιας Ελλάδας, είναι ο πρώτος ποιητής που ξεχώρισε τους τουρκοκυπρίους στο έργο του, τους έδωσε υπόσταση, διαχωρίζοντάς τους από τους Τούρκους εκ Τουρκίας. Ταυτόχρονα, κατέληξε, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη υπάρχει μια αναθέρμανση των μελετών για τη ζωή και το έργο του, με συνέπεια να γνωρίσουν και οι νέοι μας τον πιο αξιόλογο ποιητή μας και να τον αγαπήσουν.

 

 


  • Κοινοποιήστε: