Δελτία Τύπου

7ο Δελτίο Τύπου Δήμου Λευκονοίκου

11 Ιουνίου 2019

1)Η Δήμαρχος Λευκονοίκου μαζί με τους συναδέλφους της της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων συναντήθηκαν, την Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019, με τον ΥΠΕΞ, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη στο γραφείο του και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

2)Την Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019, η Δήμαρχος, μετά από πρόσκληση της συζύγου του Δημάρχου Λιβαδιών, κ. Γιώτας Αρμένη, μίλησε για τον Δήμο της, με την προβολή διαφανειών, στους τροφίμους της Στέγης Υπεριλήκων Σωτήρος, στα Λιβάδια. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, για την οποία ευχαριστεί την κ. Αρμένη.

3)Το μεσημέρι της Πέμπτης, επισκέφθηκε τη φίλη της, Δήμαρχο Ακανθούς, κ. Ελένη Χατζημιχαήλ, στο Δημαρχείο της στη Λάρνακα και μίλησαν για τα θέματα που απασχολούν τους Δήμους τους.

4)Το απόγευμα της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2019, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Ένωσης Δήμων Κύπρου, συναντήθηκαν, μαζί με δυο άλλες γυναίκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και συζήτησαν θέματα που ενδιαφέρουν τις γυναίκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αντιπροσωπεία γυναικών της Κοινοπολιτείας τις οποίες συνόδευε η βουλευτής, κ. Ελένη Μαύρου.

5)Την Πέμπτη το βράδυ, η Δήμαρχος παραβρέθηκε σε μια πολιτιστική εκδήλωση επιπέδου που διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγκαστίνας, για να παρουσιάσει την τελευταία ποιητική συλλογή του Άντη Κανάκη από την Αγκαστίνα.

6)Την Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2018, συνεδρίασαν όλοι οι φορείς του Λευκονοίκου που έχουν σχέση με το θέμα της συντήρησης των θρησκευτικών μνημείων της κωμόπολής τους.

7)Την Κυριακή, 16 Ιουνίου, η Δήμαρχος μαζί με ξενητεμένους Λευκονοικιάτες, επισκέφθηκαν την κωμόπολή τους, και είδαν και την πρόοδο των εργασιών στο ξωκλήσι του Σταυρού που επισκευάζεται με έξοδα της Ένωσης Λευκονοικιατών Αγγλίας και του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο».

8)Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 17 Ιουνίου, η Δήμαρχος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στον Πρωταρά και στη συνέχεια, το ρίξιμο του Σταυρού στη θάλασσα, ένα έθιμο που γίνεται μόνο στο Παραλίμνι.

9)Την Τρίτη, 18 Ιουνίου, τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Θεάτρου της πρωτεύουσας, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, στα οποία ήταν παρούσα και η Δήμαρχος Λευκονοίκου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Λευκωσίας.

10)Τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου, η Δήμαρχος μαζί με άλλους Λευκονοικιάτες, υπέγραψαν το Βιβλίο Συλλυπητηρίων για τον τ. Πρόεδρο της Κ.Δ., Δημήτρη Χριστόφια. Οι σημαίες στο προσωρινό Δημαρχείο Λευκονοίκου, στη λεωφόρο Κυρηνείας στο Πλατύ Αγλαντζιάς, κυμάτιζαν μεσίστιες επί τριήμερον και την Τρίτη, ημέρα της κηδείας, η Δήμαρχος μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν στην κηδεία του εκλιπόντος Προέδρου, κάνοντας εισφορά στη μνήμη του εκλιπόντος.

11)Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019, η Δήμαρχος συναντήθηκε με τον κ. Φώτη Φωτίου, Επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, στον οποίο χάρισε το Λεύκωμα «Πεπραγμένα Δήμου Λευκονοίκου 2017-2018» αλλά και τα βιβλία της: «Τα βιβλία που αγάπησα» και » Φωνή Πατρίδας».

12)Την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019, ο Δήμος Λευκονοίκου παρέθεσε γεύμα στα μέλη της Δικοινοτικής Επιτροπής για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την αναστήλωση του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λευκόνοικο.


  • Κοινοποιήστε: