Δελτία Τύπου

7ο Δελτίο Τύπου για παρουσίαση Ντοκιμαντέρ για το Λευκόνοικο

11 Μαρτίου 2018

“Την περασμένη Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018, παρουσιάστηκε στη Λεμεσό στο Σωματείο «Μιχαλάκης και Ανδρέας Μακρίδης» στη Λινόπετρα, το ντοκιμαντέρ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ «…της Μεσαρκάς καμάριν» που ετοίμασε για τον  Δήμο Λευκονοίκου ο σκηνοθέτης Μιχάλης Γεωργιάδης.

Με το ντοκιμαντέρ αυτό, διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών, «παραδίδουμε», αναφέρει η Δήμαρχος Λευκονοίκου κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, «εις το διηνεκές αξίες, ιδανικά και στάσεις ζωής που εμείς βιώσαμε στο Λευκόνοικό μας. Για να ξέρουν οι νέοι μας από πού έρχονται και τι καταβολές κουβαλούν. Για να συνειδητοποιήσουν τι αφήσαμε πίσω φεύγοντας. Έτσι, κοινωνώντας τα μεγάλα αντίδωρα του φωτερού παρελθόντος τους, θα ζυμώσουν τον δικό τους άρτο ζωής, τροφή της ψυχής μέχρι το «νόστιμον ήμαρ».

Ταυτόχρονα, η Δήμαρχος τονίζει: «Έχουμε ιερό καθήκον να ανοίξουμε νοητούς δρόμους, γέφυρες που να μας ενώνουν μεταξύ μας, αλλά και με τη νέα γενιά κυρίως, για να τους μεταλαμπαδεύσουμε την Ιστορία, τις παραδόσεις, τον πολιτισμό μας. Να ενσταλάξουμε στις ψυχές τους το ήθος και το ύφος βίου που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας, τον τρόπο της ζωής μας, το modus vivendi μας, για να συνεχίσει η σκυτάλη»”.


  • Κοινοποιήστε: