Επισκέψεις της Δημάρχου σε σχολεία

Στις 20 Νοεμβρίου 2019, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου  Παναγίδη, μετά από πρόσκληση, βρέθηκε στο ΙΖ΄ Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πολεμιδιών.

Η ίδια ανέφερε:

“Μια από τις ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου ήταν και η σημερινή, αφού βρέθηκα με μεσαρίτισσες γυναίκες και ανοίξαμε φύλλο για να δείξουμε στα παιδιά του ΙΖ’ Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πολεμιδίων πώς κάνουμε τις διπλοπισιήδες μας και να δοκιμάσουν και εκείνα να φτιάξουν μαζί μας.

Ευχαριστώ την αγαπημένη μου φίλη, κ. Γιωργούλα Πατέρα από τη Λύση, Διευθύντρια του σχολείου, για την πρόσκληση, πρώτα να μιλήσω στα παιδιά για τον Δήμο μου αλλά και για άλλες κατεχόμενες περιοχές, να τους δείξω ωραίες εικόνες της κατεχόμενης κωμόπολής μας, όταν έσφυζε από ζωή, και ύστερα να ετοιμάσουμε μαζί με κάποιες δασκάλες και γιαγιάδες των παιδιών τα ζυμαρικά του τόπου μας.

Ήταν ένα συγκλονιστικό πρωινό, αφού η κ. Πατέρα διηγήθηκε στα παιδιά πώς πέρασε τον πρώτο καιρό της εισβολής μέσα στο αντίσκηνο της προσφυγιάς με μύριες δυσκολίες. Χάρηκα τη συνεργασία και την παρέα ιδιαιτέρως της νεαρής δασκάλας του σχολείου, κ. Αναστασίας Πέρικκου και της μητέρας της κ. Γεωργίας από τη Βατυλή, αλλά και τις άλλες νεαρές δασκάλες, όπως και τις κυρίες από τον Άγιο Νικόλαο Λευκονοίκου, τους Στύλλους, την Αμμόχωστο, και από αλλού, με τις οποίες έχουμε τόσα πολλά κοινά. Κυρίως, αγάπη για την κατεχόμενη γη μας και τους ανθρώπους της”.

“Όμορφες μεσαρίτικες διπλοπισιήδες τις οποίες φτιάξαμε σήμερα με αγάπη πολλή στα παιδιά του ΙΖ Δημοτικού Σχολείου Κάτω Πολεμιδιών με καλές φίλες”.


  • Κοινοποιήστε: