Ενημερωτικά Δελτία

 

Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες,

το κυριότερο γεγονός που σημάδεψε τους τελευταίους μήνες ήταν η άρνηση των κατοχικών αρχών να μας επιτρέψουν να λειτουργήσουμε τον Αρχάγγελό μας. Ασφαλώς, όλοι και όλες απογοητευτήκαμε, αλλά θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, μέχρι να καταφέρουμε να τον λειτουργήσουμε μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ένα άλλο συγκλονιστικό γεγονός είναι ότι βρέθηκε η προτομή του ήρωα Αναστάσιου Ζαρβού, η οποία μετά από πολλές περιπέτειες, παραδόθηκε από την Αστυνομία στην αδελφή του κ. Μαρούλα Μιχαήλ, και θα τοποθετηθεί έξω από το Δημαρχείο Λευκονοίκου στη Λευκωσία.

 

1)Φέτος, γιορτάσαμε τον Άγιο Φωκά στην Αθηένου, στις 21 Σεπτεμβρίου 2017.

2)Πραγματοποιήθηκε η Συνεστίαση της Ένωσης Λευκονοικιατών Αγγλίας στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, στο κέντρο Ελιζέ, στο οποίο παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου και ο Πρόεδρος του Προσφυγικού μας Σωματείου. Σε αυτήν προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ που ετοιμάστηκε για το Λευκόνοικο, και έγινε, επίσης, έκθεση φωτογραφιών. Στην  αντικατοχική αυτή εκδήλωση τα αδέλφια μας στο Λονδίνο υποσχέθηκαν να βοηθήσουν στην επιδιόρθωση των εκκλησιαστικών μας μνημείων.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου, μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λευκονοικιατών Αγγλίας κ. Κυριάκο Παττίχη και τον κ. Ανδρέα Καραολή, της Ομοσπονδίας Κυπριακών Σωματείων Μ. Βρετανίας, αμέσως μετά την άφιξή μας στη βρετανική πρωτεύουσα επιδώσαμε ψήφισμα στη βρετανίδα πρωθυπουργό, στην Downing Street 10 και επισκεφθήκαμε τον κ. Richard Lee Smith, υπεύθυνο για την Ανατολική Μεσόγειο  στο Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Την επομένη, Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, μιλήσαμε στον LGR  για την κωμόπολή μας.

3)Την 1/10/2017, στο 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, στην Κοφίνου, παρουσιάσαμε τα υφαντά και τα κεντήματα των γυναικών της κωμόπολης, τα περίφημα λευκονοικιάτικα προικιά, τα οποία προξένησαν μεγάλη εντύπωση σε όλο τον κόσμο.

 Μαζί μας και η κ. Μαρούλα Πήλικου, η οποία εξέθεσε τα καντζιελλωτά της, τις κουρτίνες της και τα παπλώματά της.

4)Στις 12 Οκτωβρίου 2017 παραδόθηκε η ανακαινισμένη εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λευκόνοικο. Οι στιγμές που ζήσαμε ήταν μοναδικές.

 

5)Στις 14 Οκτωβρίου έγινε εκδρομή των συνταξιούχων στην Παναγία της Αμυρούς και συνεστίαση στο κέντρο «Άγιος Γεώργιος».

 

6)Στις 15 /10/2017, συμμετείχαμε με δικό μας περίπτερο στο 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, «Η Αθηένου στο πιάτο σας». Κεράσαμε τσιπόπιτες, διπλοπισιήδες και πουρέκια της σάτζιης, σε μεγάλες ποσότητες. . Έγιναν ανάρπαστα όλα.

7) Στις 17 Οκτωβρίου η θεατρική ομάδα «Δημιουργείν», μάς παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο » Ρωμιοσύνη» στο Οίκημα του Σωματείου μας στη Λάρνακα.

8)Την 1/11/2017, στο θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, πραγματοποιήθηκε Πνευματική Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη,

στο κατάμεστο από κόσμο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη. Ήταν μια ομολογουμένως εξαιρετική εκδήλωση.

9)Την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017, το Κοινωφελές, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ δώρισε στον Δήμο Λευκονοίκου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο» προτομή του Βασίλη Μιχαηλίδη, για να τοποθετηθεί έξω από το οίκημα του Σωματείου μας στη Λάρνακα.

10) Στις 22 Νοεμβρίου 2017 ο Δήμος Λευκονοίκου έθεσε υπό την αιγίδα του την παρουσίαση της διδακτορικής διατριβής του Δρος Κυριάκου Ιωάννου για τον Βασίλη Μιχαηλίδη που έγινε στην Αίθουσα Τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Μονής Κύκκου. Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, χαιρέτισε και η Δήμαρχος Λευκονοίκου.

11)Στις 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδρομή-προσκύνημα του Συμβουλίου Νεολαίας Λευκονοίκου στην κωμόπολή μας, Σας περιμένουμε όλους και όλες την επόμενη φορά.

 

12)Η Δήμαρχος προσκλήθηκε και μίλησε σε τρία συνέδρια για τον Βασίλη Μιχαηλίδη, αλλά και σε διάφορα σχολεία της Κύπρου, όπου μίλησε για την κωμόπολή μας. Επίσης, προσκλήθηκε από στη Σαλαμίνα και τη Δράμα για να μιλήσει για το Λευκόνοικο και τον Βασίλη Μιχαηλίδη. Στη Δράμα τη συνόδευσε και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Βίκη Κτίστη.

 

12)Ο συνδημότης μας κ. Σωτήρης Πίττας πρόσφερε μια υποτροφία σε φοιτητή από το Λευκόνοικο. Τον ευχαριστούμε πολύ, και ελπίζουμε ότι η ενέργειά του αυτή θα βρει μιμητές.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ

1)Στις 28 Δεκεμβρίου «Ταξίδι στις γεύσεις του Λευκονοίκου» υπό την Αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη, στο Οίκημα του Σωματείου μας στη Λάρνακα, όπου θα προβληθεί για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε ο Δήμος για το Λευκόνοικο.

2) Εκδήλωση της Σχολικής Εφορείας Λευκονοίκου στις 29 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο μας στη Λευκωσία.

3) Το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο» Λεμεσού στις 13-14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη διήμερη εκδρομή στη Πάφο.

 

Η Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Γραμματειακό Προσωπικό του Δήμου σας εύχονται

Καλά Χριστούγεννα και ευλογημένο το 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Κοινοποιήστε: