Ενημερωτικά Δελτία

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες,

Χαίρομαι που επικοινωνώ και πάλι μαζί σας για να σας γνωστοποιήσω τη δράση του Δήμου μας. Με χαρά μου σας ανακοινώνω ότι οι εργασίες για την αναστήλωση της εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ προχωρούν, ήδη τελείωσε το εξωτερικό της εκκλησίας, και απομένουν οι εργασίες στο εσωτερικό για τη συντήρηση των τοιχογραφιών που φτάνουν μέχρι τον 12ο αιώνα. Στις 30 Μαΐου οι υπεύθυνοι του έργου μάς ενημέρωσαν για την πρόοδο των εργασιών, μαζί με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο. Δεν σας κρύβω την περηφάνια μου, επειδή όλοι θεωρούν ότι ο Αρχάγγελός μας είναι το σπουδαιότερο μνημείο από όσα αναστήλωσαν ως τώρα, μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας. Γι’ αυτό ζητούν να βρούμε φωτογραφίες της εκκλησίας πριν από την εισβολή, κυρίως του εσωτερικού της.

Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη

Δήμαρχος Λευκονοίκου

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνα:99 694347(Δήμαρχος) και 22 462951(Δημαρχείο),

Τηλεομοιότυπο: 22 462952

ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:zena_lysandrou@hotmail.com ή lefkoniko@cytanet.com.cy

Σελίδας του Δήμου στο Facebook: ΔΗΜΟΣ Λευκονοίκου.

Τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ, με την οποία ξεκινήσαμε μια συνεργασία για ψηφιοποίηση του αρχειακού μας υλικού, η σελίδα «Μνήμες Λευκονοίκου», γι’ αυτό μπορείτε να μου στέλλετε φωτογραφίες για να τις αναρτούμε, σημειώνοντας και τα ονόματα όσων φαίνονται σ’ αυτές.

Επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας: ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ.

Παρακαλώ πολύ, αν μπορείτε, να μας στείλετε κι εσείς το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο-email, όσοι έχετε, ή των παιδιών σας και των εγγονιών σας, για άμεση ενημέρωση.

Δραστηριότητες Δήμου Λευκονοίκου

1)Συνάντηση με τους κοινοτάρχες της περιοχής Λευκονοίκου και συζήτηση τρόπων συνεργασίας και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των γειτονικών κοινοτήτων που είχαμε ως συνδετικό κρίκο το Γυμνάσιο Λευκονοίκου.

2) Δημοσιογραφική Διάσκεψη στις 9 Φεβρουαρίου με τον Δήμαρχο Λεμεσού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τον θάνατο του Βασίλη Μιχαηλίδη και ανακοίνωση της συνεργασίας των Δήμων μας.

3)Συνεντεύξεις σε ΜΜΕ για τον Δήμο Λευκονοίκου.

 

α)16 Φεβρουαρίου 2017 στην Αθηνά Βιολάρη στο ΡΙΚ

 

β)26 και 31 Ιανουαρίου(Τσιπόπιτα) στις 8 π.μ. στην εκπομπή του Άλφα «Κάθε μέρα άλλη μέρα» με τον Παν. Δημόπουλο.

γ)Συνέντευξη στο ΚΥΠΕ στην Αιμιλία Χριστοφή στις 22 Φεβρουαρίου 2017

δ)Συνέντευξη στον Αντίλογο παραμονές 1ης Απριλίου

ε)Εκπομπή Λούη στον Άλφα

στ)15 Μαΐου 2017 στον Άλφα στον Δημόπουλο για γιορτή Πολύτεκνης Μάνας

ζ)Στις 25 Μαΐου 2017 στο ΣΙΓΜΑ στο Πρωτοσέλιδο με τον Ανδρέα Δημητρόπουλο

 

4)Στις 26 Φεβρουαρίου: «Σήκωσες» στο οίκημα του Σωματείου μας στη Λάρνακα.

5)Συμμετοχή τριών παιδιών του Δήμου μας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2017 στον Δήμο Νέας Ιωνίας στην Αθήνα, που άφησε άριστες εντυπώσεις.

6)Στις 12 Μαΐου τιμήθηκαν 95 πολύτεκνες μάνες στο πλαίσιο της γιορτής για την Πολύτεκνη Μάνα στη Λάρνακα.

7)Στις 26 Μαΐου σε συνεργασία με την Κοινότητα Μηλιάς έγινε το 3ο Φιλολογικό Μνημόσυνο για τον «Ρε Αλέξη» στο σωματείο μας στη Λάρνακα.

(Η πρώτη μας συνεργασία πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2017, στις 7:30 μ.μ., με την Κοινότητα Μηλιάς στο Οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο», στα πλαίσια του 3ου Φιλολογικού Μνημοσύνου για τον «Ρε Αλέξη», η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Η Δήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό και η  Δρ Χριστίνα Παπασολομώντος, πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λευκονοίκου μίλησε για τα Φέουδα στο Λευκόνοικο επί Φραγκοκρατίας).

 

8)Συμμετοχή της Δημάρχου, μαζί με το ζεύγος Ανδρέα και Γεωργίας Γυψιώτη, στην 30η Αιμοδοσία που διοργάνωσαν οι φοιτητές στην Πάτρα, μεταξύ των οποίων και παιδιά από το Λευκόνοικο, εις μνήμην  του Νίκου Ανδρέα Γυψιώτη.

9) Εκδρομές στο Απόστολο Ανδρέα και στο Λευκόνοικο από ομάδες γυναικών.

10)Ενημέρωση για τον Δήμο μας σε διάφορα σχολεία.

 

 

Προγραμματίζονται:

1)Ετοιμάζεται ντοκιμαντέρ για το Λευκόνοικο, με συνεντεύξεις και φωτογραφίες από την κωμόπολή μας.

2)Την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017, στις 7:30 μ.μ. ομιλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου με θέμα: «Ο επίκαιρος βίος του θαυμαστού Χατζηφλουρέντζου» στο Δημαρχείο μας, σε συνεργασία με την κοινότητα Μηλιάς.

3)Στις 14 Ιουνίου 2017 συνάντηση με νέους και νέες από το Λευκόνοικο που ζουν στη Λάρνακα και την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

4)Στις 18 Ιουνίου Μνημόσυνο του ήρωομάρτυρα Μιχαλάκη Μιχαήλ στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα στην Ορόκλινη.

5)Κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά από 18-23 Ιουνίου.

6)Στις 25 Ιουνίου θα τελεστεί Μνημόσυνο των πρώην Δημάρχων στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

7)Συμμετοχή εφήβων με καταγωγή από το Λευκόνοικο στις κατασκηνώσεις Νέας Ιωνίας στα τέλη Ιουλίου. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώσουν τον Γραμματέα του Δήμου μέχρι τις 12 Ιουνίου.

8)Οι συνδημότες μας Σωτήρης και Χρίστος Πίττας ετοιμάζουν Μνημείο Πεσόντων Λευκονοικιατών του 1974 στην ιερή μνήμη των γονιών τους, το οποίο θα στηθεί έξω από το Σωματείο μας στη Λάρνακα.

9)Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Υπηρεσία Χειροτεχνίας προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όσες επιθυμούν να μάθουν την υφαντική τέχνη του Λευκονοίκου.

 

 

 

 


  • Κοινοποιήστε: