Δελτία Τύπου

Κοντά στα στρατευμένα παιδιά μας βρέθηκε ο Δήμος Λευκονοίκου

Το πρωί της Παρασκευής, 27ης Δεκεμβρίου 2019, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους, κ. Γιαννάκη Σιακαλλή και κ. Σωτήρη Κόκκινο, και τη συνεργάτιδα του Δήμου, κ. Κυριακή Κόκκινου, βίωσαν μια μοναδική εμπειρία. Βρέθηκαν στο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς κοντά στη Μια Μηλιά, στον δρόμο για την Αμμόχωστο. Ένα συμβολικό σημείο. Εκεί που τελειώνει ο δρόμος που έπαιρναν πριν από κάποια χρόνια για να πάνε από τη Λευκωσία πίσω στο Λευκόνοικο. Κάθε φορά που παίρνουν αυτό τον δρόμο βιώνουν τα ίδια συναισθήματα.

Μαζί με τον Ταξίαρχο Παναγιώτη Παντελίδη, Διοικητή της 4ης Ταξιαρχίας, ατένισαν από πολύ κοντά την κατεχόμενη γη μας. Την ένιωσαν. Η Μεσαορία  απλωνόταν μπροστά τους σε όλη τη μεγαλοπρέπειά της και το βουνό μας, ξεπλυμμένο από τη βροχή, ήταν τόσο κοντά, που να άπλωνες το χέρι, θα το έφτανες λες.

Αφού χαιρέτισαν τον φρουρό του φυλακίου της Εθνικής Φρουράς, πήγαν στη συνέχεια λίγο πιο κάτω, όπου είναι οι κοιτώνες των στρατιωτών μας οι οποίοι τους περίμεναν παραταγμένοι έξω στην αυλή. Ο Ταξίαρχος Παντελίδης ευχαρίστησε, εκ μέρους της Εθνικής Φρουράς, τον Δήμο Λευκονοίκου που πρόσφερε δύο air conditions για το φυλάκιό τους και τόνισε τη συμβολική σημασία που έχει για τον Δήμο αυτό το φυλάκιο. Στη συνέχεια, τους θύμισε το χρέος τους, αν παραστεί ανάγκη, να αγωνιστούν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Η Δήμαρχος, αφού ευχήθηκε στους στρατιώτες χρόνια πολλά κι ευλογημένα και ένα ελπιδοφόρο και ανέφελο 2020, τούς τόνισε την αγάπη για την κατεχόμενη γη μας, αλλά αναφέρθηκε και στους ήρωες της κωμόπολής της που άφησαν τα κόκκαλά τους στις πλαγιές του Πενταδακτύλου, και ο κ. Γιαννάκης Σιακαλλής τούς αφηγήθηκε την εμπειρία του από τη μεταφορά του ήρωά τους, Νίκου Μανδρίτη, από τον Πενταδάκτυλο, ο οποίος ξεψύχησε λίγο μετά.

 

Στο τέλος, ο Ταξίαρχος Παντελίδης επιφύλαξε στην αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκονοίκου μια ευχάριστη μα και συγκινητική έκπληξη: προέτρεψε τους στρατιώτες να ακούσουν όλοι μαζί τον Ύμνο του Λευκονοίκου από το You Tube. Είναι το ποίημα του λαϊκού ποιητή, μ. Αντώνη Αντωνίου, μελοποιημένο από τον μουσικό, κ. Ευαγόρα Καραγιώργη, όπως το τραγούδησε η καλλίφωνη μουσικός από το Λευκόνοικο, κ. Μάρω Εξηντάρη Μήτσα, στις 31 Οκτωβρίου 2019, όταν γιόρταζαν στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών τα 80χρονα του Δήμου τους.

Η επίσκεψη της Δημάρχου Λευκονοίκου και των Δημοτικών Συμβούλων στο φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία που τους γέμισε περηφάνεια αλλά και τους φόρτισε συναισθηματικά, γι’ αυτό και ευχαριστούν από καρδιάς τον Ταξίαρχο Παντελίδη γι’ αυτή την ευκαιρία.

Επίσης, η Δήμαρχος ευχαριστεί τον μαθητή της, κ. Μιχαλάκη Πίριλλο, ιδιοκτήτη των φούρνων Πίριλλος, που με πολλή χαρά τους έδωσε κουραμπιέδες και μελομακάρονα για να κεράσουν τους στρατιώτες μας.

Αναντίλεκτα, όλοι ευχήθηκαν το 2020 να δώσει ο Θεός να είναι η χρονιά της επιστροφής στην κατεχόμενη γη μας.

 

 


  • Κοινοποιήστε: