Φωτογραφίες

Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη

Αυτό το όμορφο ζευγάρι είναι ο Παύλος  Σουκιούρογλου και η  Λούλα Χαραλάμπους, δασκάλα, κόρη του ιδιοφυούς δασκάλου του Λευκονοίκου Μάρκου Χαραλάμπους, ενός εκ των ιδρυτών του Συνεργατισμού στο νησί μας και αδελφή της μ. Ελέγκως Παρτζιήλη, αυτής της πολύ σπουδαίας γυναίκας, της αγωνίστριας, της δυναμικής και γλυκύτατης, της μητέρας του αγαπημένου μου Άντη Παρτζιήλη.

Ο Παύλος Σουκιούρογλου, ένας μορφωμένος νέος, ήρθε μαζί με τον έμπορο πατέρα του, Ιορδάνη, τη μητέρα του και τα αδέλφια του από τη Μικρασία στη Λάρνακα. Αμέσως, έκαναν αυτό που ήξεραν. Εμπόριο. Άνοιξαν καταστήματα αποικιακών στη Λάρνακα, τη Λευκωσία και την Αμμόχωστο. Το 1936 ο Παύλος στάληκε από την οικογένεια να ανοίξει υποκατάστημα και στο Λευκόνοικο για να εξυπηρετήσουν και όλη τη γύρω περιοχή. Τέτοιος κόμβος ήταν τότε το Λευκόνοικο.

Στις 28 Δεκεμβρίου του 1938 νυμφεύτηκε την όμορφη Λούλα και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Δάνο (Ιορδάνη) και τη Μαρκέλλα. Το 1948 μετοίκησαν στη Λευκωσία και συνέχισε το εμπόριο στην πρωτεύουσα.

Ευχαριστώ τον αγαπημένο φίλο Δάνο Σουκιούρογλου που από την Αυστραλία μού στέλλει αυτές τις πληροφορίες αλλά και τις υπέροχες φωτογραφίες. Να τον έχει ο Θεός καλά.


  • Κοινοποιήστε: