Συνέδριο στο Γύθειο

Η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, προσκλήθηκε από τον Δήμο Γυθείου και το Γενικό Λύκειο Γυθείου σε συνέδριο για τον Ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη, Επίτιμο Δημότη Λευκονοίκου. Κατά τη διάρκεια του πολύ αξιόλογου αυτού Συνεδρίου, από τις 18-20 Νοεμβρίου 2022, στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι Καθηγητές Πανεπιστημίων της Ελλάδας και εκλεκτοί/-ές Νεοελληνιστές/-στριες, παρουσιάστηκαν πολύ σημαντικές εργασίες για την ποίηση του μεγαλύτερου σήμερα εν ζωή Έλληνα Ποιητή μας, ενώ ο άλλος Επίτιμος Δημότης μας, ο Δρ Κυριάκος Ιωάννου, εισηγήθηκε να προταθεί ο Ποιητής μας για το βραβείο Νόμπελ.

image

Από την Κύπρο προσκλήθηκε στο Συνέδριο, εκτός από τον τιμώμενο Ποιητή μας και τον Δρα Κυριάκο Ιωάννου, και η Δρ Δήμητρα Δημητρίου, νεαρή πολλά υποσχόμενη Φιλόλογος. Η Δήμαρχος Λευκονοίκου στον χαιρετισμό της στην έναρξη του Συνεδρίου παρουσίασε την κωμόπολη του Λευκονοίκου και το έργο των Δημάρχων των Κατεχόμενων Δήμων, ενώ τη δεύτερη μέρα ανέλυσε το Επίγραμμα του Ποιητή για «Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα».

18-20-1
Καταληκτικά, το Συνέδριο για τον Ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη στο Γύθειο υπήρξε μία υπέροχη εμπειρία για όλους μας, γι’ αυτό ευχαριστούμε από καρδιάς τους διοργανωτές! Ιδιαιτέρως ευγνωμονούμε τον Ποιητή μας για την απαγγελία ποιημάτων του αλλά και για τις παρεμβάσεις του, «διαγράφοντας την εικόνα μοναδικής περίπτωσης στοχαστή και λογίου».

  • Κοινοποιήστε: