Ανακοινώσεις, Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου στα Γραφεία της Ένωσης Δήμων, η 1η συνεδρία της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων για το 2023. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, ευχήθηκε κατ’ αρχάς όπως αυτή η χρονιά είναι εκείνη κατά την οποία θα τεθεί ένα τέλος στην παράνομη τουρκική κατοχή και θ’ ανοίξει επιτέλους ο δρόμος της ελεύθερης επιστροφής των προσφύγων στην κατεχόμενη γη μας. Αυτό άλλωστε, τόνισε, είναι το θέμα που μας πονεί ιδιαίτερα και αυτός είναι και ο λόγος της ύπαρξης της Επιτροπής μας και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε όλοι, τόσον στο επίπεδο του κάθε Δήμου ξεχωριστά αλλά και συλλογικά ως Επιτροπή, σε συνεργασία και με όλο τον προσφυγικό κόσμο.

Στη συνέχεια έγινε μεταξύ άλλων μια σύντομη ανασκόπηση των δράσεων της Επιτροπής κατά το 2022 και ανταλλάγηκαν απόψεις για δράσεις μέσα στη φετινή χρονιά.

Με το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής απένειμε εκ μέρους όλων των μελών ως αναμνηστικό δώρο στον τέως Πρέσβη της Κύπρου στην Τσεχία, κ. Αντώνη Θεοχάρους, που προσήλθε στη συνεδρία, διάφορες εκδόσεις τους, ευχαριστώντας τον για την πολύτιμη βοήθεια που είχε δώσει στην αντιπροσωπεία της αποστολής διαφώτισης στην Πράγα τον περασμένο Νοέμβριο.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός και η κοπή της Βασιλόπιτας.

 


  • Κοινοποιήστε: