Ήρωες, Νέα, Φωτογραφίες

ΕΤΗΣΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΤΗΣ ΑΓΧΟΝΗΣ
Φωτορεπορτάζ: Πέτρος Πετρίδης

Φίλες και φίλοι, τελέστηκε την Κυριακή, 16/9/2018, στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας Παλαιομετόχου, το 62ο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των απαγχονισθέντων από τους Άγγλους, στις 21 Σεπτεμβρίου 1956, Ηρώων μας Ανδρέα Παναγίδη, Μιχαήλ Κουτσόφτα και Στέλιου Μαυρομμάτη, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐα, στην παρουσία των παιδιών του Ήρωα Ανδρέα Παναγίδη, Αριστίδη, Δέσπως και Αυγής, της αδελφής του ήρωα Χαρίλαου Μιχαήλ, Μαρίας Χατζηαναστάση, συγγενών των Ηρώων, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς κ. Ηλία Λεοντάρη, του Διοικητή της ΕΛΔΥΚ κ. Χατζή, του Ταξίαρχου κ.Αραούζου, Εκπρόσωπου του Αρχηγού της Αστυνομίας, ανώτερων αξιωματικών του στρατού και της Αστυνομίας, Βουλευτών ή Εκπρόσωπων Κομμάτων, του Κοινοτάρχη Παλαιομετόχου, άλλων Κοινοταρχών της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε η Δήμαρχος Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, η οποία έχει το μεγάλο προνόμιο να είναι νύφη του Ήρωα Ανδρέα Παναγίδη, του μοναδικού πατέρα της αγχόνης.

Ακολούθησε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στις προτομές των Ηρώων της Κοινότητας Παλαιομετόχου Μιχαήλ Κουτσόφτα και Ανδρέα Παναγίδη ενώ προηγήθηκε άφιξη της Φλόγας από τα Φυλακισμένα Μνήματα που μετέφεραν οι δρομείς του Σωματείου «Περικλής Δημητρίου», οι Ειδικές Δυνάμεις (ΛΟΚ), και τα παιδιά του ποδηλατικού ομίλου «ΑΓΙΟΣ ΜΝΑΣΩΝ».Ο Ανδρέας Παναγίδης και ο Μιχαήλ Κουτσόφτας ήταν 22 ετών και ο Στέλιος Μαυρομμάτης, 24.
Φάροι Φωτεινοί που μας καθοδηγούν!


  • Κοινοποιήστε: