Δελτία Τύπου

9ο Δελτίο Τύπου Δήμου Λευκονοίκου

3 Ιουλίου 2019

 

Την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, έγινε η κηδεία του αγνοουμένου Κλείτου Κλείτου από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα, προϊσταμένου του συνδημότη μας Αρχιμανδρίτη, Πανάρετου Κυπριανού. Την πολιτεία εκπροσώπησε ο Επίτροπος Εθελοντισμού, κ. Γιαννάκης Γιαννάκη, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι κομμάτων, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου, κ. Νίκος Κέττηρος, ο πρώην βουλευτής Αμμοχώστου, κ. Ισίδωρος Μακρίδης, εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, οι συμπολεμιστές του από το 399 Τ.Π. στο Μπογάζι, πολλοί συμμαθητές και συμμαθήτριες του ήρωα από το Γυμνάσιο Λευκονοίκου, εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγνοουμένων και πλήθος κόσμου από το Λευκόνοικο και άλλες περιοχές.

Επικήδειο εκφώνησαν η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, ο ανιψιός του ήρωα, κ. Ανδρέας Λουκά, και εκ μέρους της μητέρας του, κ. Σόνιας Κλείτου Λουκά, μονάκριβης αδελφής του ήρωα, όπως και ο συμπολεμιστής του, κ. Ανδρέας Φάνου.

Ο Δήμος Λευκονοίκου εκφράζει τις άπειρες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στην Εθνική Φρουρά και τα άξια στελέχη της για την άρτια οργάνωση της ταφής του ήρωα Κλείτου Κλείτου από το Λευκόνοικο.

Μετά την ταφή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, ακολούθησε τρισάγιο για όλους τους ήρωες του Δήμου Λευκονοίκου, ένας σύντομος χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο», κ. Φωκά Ριρή, και κατάθεση στεφάνων από τους συγγενείς των ηρώων και τις αρχές της κωμόπολης.


  • Κοινοποιήστε: