Νέα, Ψηφιακό Αρχονταρίκι

πηγή:ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR

Άφιξη Αγίας Ζώνης Θεοτόκου από την Ι.Μ. Βατοπαιδίου στην επαρχία Αμμοχώστου

Διαδώστε:

Άφιξη Αγίας Ζώνης Θεοτόκου από την Ι.Μ. Βατοπαιδίου στην επαρχία Αμμοχώστου

Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ο Μητροπολίτης κ. Βασίλειος με επιστολή του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ αιτήθηκε προς ευλογία και πνευματική στήριξη των πιστών την έλευση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου και στην επαρχία Αμμοχώστου.

Να υπενθυμισουμε πως όπως ανακοινώθηκε από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο το το Ιερό Κειμήλιο, το μοναδικό που διασώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας θα υποδεχτεί η Λεμεσός τον Φεβρουάριου 2024.

Διαβάστε: Στη Λεμεσό μετά από 34 χρόνια η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε: “Μεγάλη ευλογία αποτελεί για την επαρχία Αμμοχώστου και για την Κύπρο γενικότερα το γεγονός της άφιξης της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους κατά τον προσεχή Φεβρουάριο του 2024. Η Αγία Ζώνη ήρθε ξανά στην Κύπρο κατά το έτος 1989, αλλά τότε δεν κατέστη δυνατό να έλθει στην επαρχία Αμμοχώστου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, μεριμνώντας για την πνευματική ωφέλεια και στήριξη του ποιμνίου του, απέστειλε σχετική επιστολή (πατήστε για προβολή) προς τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ, με την οποία τον παρακάλεσε να ευλογήσει την έλευση της Αγίας Ζώνης στην επαρχία μας.

Ο Γέροντας Εφραίμ με χαρά και αγαλλίαση απάντησε θετικά (πατήστε για προβολή) στο αίτημα του Πανιερωτάτου και έτσι η Αγία Ζώνη θα βρίσκεται για προσκύνηση και ευλογία των πιστών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι από τις 5 μέχρι και τις 11 Φεβρουαρίου 2024

 


  • Κοινοποιήστε: