Ανακοινώσεις

«ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΩΔΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Φωτο/Βίντεο: Πέτρος Πετρίδης

Φίλες και φίλοι, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 11/7/2023, με μεγάλη επιτυχία, στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, υπό την Αιγίδα της Αμμοχωστιανής Πρώτης Κυρίας της Κύπρου, Φιλίππας Καρσερά-Χριστοδουλίδη, η Συναυλία «Αμμοχώστου Ωδές», με τραγούδια για την κατεχόμενη αγαπημένη πόλη που άγγιξαν τη ψυχή μας, που συνέθεσε, έγραψε τους στίχους και ενορχήστρωσε ο πολυτάλαντος Αμμοχωστιανός, Γιώργος Χατζημάρκου, στην παρουσία της Πρώτης Κυρίας της Κύπρου, του Υπουργού Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα, της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, του Δημάρχου Αμμοχώστου, Σίμου Ιωάννου, της Δημάρχου Λευκονοίκου, Ζήνας Λυσάνδρου-Παναγίδη, του Αμμοχωστιανού βραβευμένου Ποιητή Κυριάκου Χαραλαμπίδη, άλλων επισήμων, πολλών Αμμοχωστιανών και όχι μόνο.
Τη Συναυλία χαιρέτησαν: Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, Φιλίππα Καρσερά-Χριστοδουλίδη, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, ο Δήμαρχος Αμμοχωστου, Σίμος Ιωάννου, ο Πρόεδρος Κ.Δ.Σ. του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, Τώνης Τουμαζής, ενώ εισαγωγική ομιλία έκανε ο Αντιπρόεδρος Κ.Δ.Σ. του ΚΥ.ΚΕ.Μ., Ανδρέας Μορφίτης.
Το πρόγραμμα συντόνιζε και διάβαζε τα συγκλονιστικά συνδετικά κείμενα του Γιώργου Χατζημάρκου, η Βασιλική Χατζηαδάμου.
Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους τους ταλαντούχους συντελεστές της σημαντικής αυτής Συναυλίας, ιδιαίτερα στον πολυαγαπημένο μου φίλο από τα χρόνια μας στην Αμερική, Γιώργο Χατζημάρκου, στους υπέροχους Αλέξανδρο Αλεξάνδρου, Μαρία Θεοδώρου και Λουκία Σκορδή: τραγούδι, Γιώργο Χατζημάρκου: τραγούδι/μπουζούκι/κιθάρα, Νίκο Νικολαϊδη: μπουζούκι, Ιάκωβο Πάρπα: φλάουτο, Αννίτα Σκουτέλλα: κόρνο, Παύλο Μιχαηλίδη: βιολί, Ανδρέα Καρβέλλα:;πιάνο, Ξένιο Παπασοφρωνίου: μπάσο, Ξενάκη Ευαγγέλου: τύμπανα και Βασιλική Χατζηαδάμου: αφήγηση.
Η Συναυλία που έκλεισε με το Τραγούδι- Ύμνος «Αμμόχωστος», του σπουδαίου Στέλιου Χιώτη, διοργανώθηκε από το Κυπριακό Κέντρο Μελετών με την στήριξη του Δήμου Αμμοχώστου, του Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων Ελληνικών Γυμνασίων Αμμοχώστου, του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού και του Ροταριανού Ομίλου Αμμοχώστου,
Λευκωσίας-Σαλαμίς και Αμμοχώστου-Κάβο Γκρέκο.
Υ.Γ. Σας παραθέτω όλους τους χαιρετισμούς, κάποια από τα εξαιρετικά τραγούδια που οπτικογράφησα για σας με πολλή αγάπη καθώς και φωτογραφικό υλικό.
  • Κοινοποιήστε: