Ανακοινώσεις

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 120 χρόνων από την ίδρυση του Γυμναστικού Συλλόγου «ΕΥΑΓΟΡΑΣ» – ΓΣΕ Αμμοχώστου και 105 χρόνια από την πλήρη δραστηριοποίησή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, μετά από συνεννόηση και συνεργασία με τον Δήμο Αμμοχώστου, αποφάσισε να αναγείρει μνημείο, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη των αθλητών, προπονητών, παραγόντων και μελών του ΓΣΕ, που διαχρονικά αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου και της Ελλάδας, συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες του Έθνους.

Το μνημείο, είναι επίσης αφιερωμένο και στη μνήμη των στρατεύσιμων παιδιών της πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου και των Ελλαδιτών αξιωματικών της Φρουράς Αμμοχώστου, που έπεσαν μαχόμενοι κατά την τούρκικη εισβολή του 1974 ή αγνοούνται.

Το μνημείο έχει ήδη τοποθετηθεί, προσωρινά, στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αμμοχώστου και με την απελευθέρωση και την επιστροφή μας στην αγαπημένη μας Αμμόχωστο, θα μεταφερθεί την πόλη μας και θα τοποθετηθεί σε χώρο μέσα στο Στάδιο του ΓΣΕ, για να υπενθυμίζει, στους αθλητές, φιλάθλους, παράγοντες και σε όλους τους συμπολίτες μας, τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για την ελευθερία της πατρίδας μας, αλλά και το δικό μας χρέος προς τους ήρωες μας και προς την Κύπρο και την Ελλάδα μας.

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου θα τελέσει, την Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023, στις 10:30 π.μ., ο εξοχότατος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης και άγημα της Εθνικής Φρουράς θα αποδώσει τις πρέπουσες τιμές.
Της τελετής των αποκαλυπτηρίων θα προηγηθεί τρισάγιο και δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων μας.

Το μνημείο είναι έργο του συμπολίτη μας γλύπτη Φίλιππου Γιαπάνη, που με τα έργα του τιμά τους ήρωες μας και την πόλη μας.

 


  • Κοινοποιήστε: