Ομιλίες- Χαιρετισμοί

Έντιμη κυρία Υπουργέ Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων, κυρία Βασιλική Αναστασιάδου, Αξιότιμη κυρία Βουλευτή, Άννα Θεολόγου, Αξιότιμοι κύριοι Δήμαρχοι, Λέσβου, Αθηένου, Γερίου, Κυθρέας, Ακανθούς και Λευκονοίκου, Αντιδήμαρχοι Δυτικής Λέσβου, Αγλαντζιάς, Μόρφου, Λατσιών, Λευκονοίκου και Δημοτικοί Σύμβουλοι Λέσβου, Λατσιών και Λευκονοίκου. Φίλε Χρίστο Πάλλη, Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗ.ΣΥ., Κύριε Παντελίδη, Διοικητά της 4ης Ταξιαρχίας, Πρώην Υπουργέ Άμυνας, κ. Δημήτρη Ηλιάδη, Πρώην Βουλευτή, κ. Ισίδωρε Μακρίδη, Φίλοι Κοινοτάρχες, Αγκαστίνας, Ακανθούς και Λευκονοίκου, Πρόεδρε και Μέλη της Σχολικής Εφορίας Λατσιών, Εκπρόσωποι Σωματείων και Οργανωμένων Συνόλων, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Κυρίες και κύριοι,

Είναι με μεγάλη μου χαρά που σας καλωσορίζω απόψε στο Δημοτικό μας Θέατρο, στην κοινή συναυλία που διοργανώνουμε μαζί με τον προσφυγικό Δήμο Λευκονοίκου, του οποίου την 80χρονη δράση και προσφορά, τιμούμε. Με τη συνάδελφο Δήμαρχο, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, μας ενώνει μεγάλη φιλία και αδελφική σχέση, καθότι πέραν του αξιώματός της, παραμένει για δεκαετίες δημότης μας στην προσφυγιά, όπως και το 82% των δημοτών μας, εκτοπισμένων από 132 κατεχόμενες πόλεις και χωριά της Κύπρου μας, από την αποφράδα τουρκική εισβολή του 1974. Εύχομαι, αγαπητή μου Δήμαρχε, και προσφιλή Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκονοίκου, την επόμενη κοινή συναυλία με την ορχήστρα του αγαπητού μας Μάριου Μελετίου να τη διοργανώσουμε σύντομα στον απελευθερωμένο Δήμο Λευκονοίκου. Στο προαύλιο της Βυζαντινής Εκκλησίας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, εκεί όπου, πέρσι τέτοια εποχή, λειτουργηθήκαμε υπό το βάρος της σκιάς του τούρκου κατακτητή. Ξεχωριστή τιμή και χαρά προσδίδει στην αποψινή εκδήλωση, η παρουσία των αδερφών μας από την Ελλάδα, του Δημάρχου Λέσβου, κ. Ταξιάρχη Βέρρου, τον οποίο και καλωσορίζω με την αντιπροσωπεία του και τους εύχομαι, μια όμορφη παραμονή στο νησί μας. Η εδώ παρουσία σας, δεν επιβεβαιώνει απλός τους αδερφικούς μας δεσμούς, αλλά στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε, μας χαλυβδώνει τη θέληση για αντιμετώπιση των επιβουλών και ενδυναμώνει τα ψυχικά αποθέματα για συνέχιση του αγώνα μας, για τη φυσική και εθνική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού στη γη των πατέρων του.

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι,

Βέβαιος για το αποτέλεσμα, επιθυμώ να ευχαριστήσω εκ των προτέρων τόσο τον δημότη και φίλο του Δήμου μας, μαέστρο κ. Μάριο Μελετίου, όσο και τους τραγουδιστές και μέλη της ορχήστρας του. Τους ευχαριστώ, διαβεβαιώνοντας πως πάντοτε θα στηρίζουμε τις προσπάθειές τους για ανάδειξη του ποιοτικού ελληνικού τραγουδιού. Ευχαριστίες οφείλουμε να απευθύνουμε στους χορηγούς της συναυλίας αυτής, που χωρίς τη δική τους συμβολή και βοήθεια, δεν θα μπορούσαμε να απολαύσουμε την αποψινή όμορφη συναυλία. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας και ενισχύετε ταυτόχρονα το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας για το οποίο προορίζονται τα έσοδα της αποψινής εκδήλωσης. Να είστε καλά!! Καλή Ακρόαση!


  • Κοινοποιήστε: