Ομιλίες- Χαιρετισμοί

Χαιρετισμός Δημάρχου Λευκονοίκου στην εκδήλωση

«Αξέχαστα κι αγαπημένα»

Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019, 8μ.μ.

Δημοτικό Θέατρο Λατσιών

«Λευκόνοικο!

Όπου τζι αν πάω

οι στράτες σου μπροστά μου.

Τ’ άσπρα σου σπίθκια,

οι αυλάες σου ανοιχτές.

Τζιαι οι καλές Λευκονοιτσιάτισσες

Να παραφκαίνουν στο νοικοτζυρκόν

τζιαι στη φιλοξενία».

Έντιμη κ. Υπουργέ Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Βασιλική Αναστασιάδου,

Αξιότιμοι κ. βουλευτές,

Έντιμε κ. Πρώην Υπουργέ, Δημήτρη Ηλιάδη,

κ. πρώην βουλευτά, κ. Ισίδωρε Μακρίδη,

Φίλοι Δήμαρχοι Δυτικής Λέσβου, Λατσιών, Φίλε Πρόεδρε της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, κ. Πέτρο Καρεκλά, Δήμαρχε Κυθρέας, και κ. Κυριάκο Καρεκλά, Δήμαρχε της ακριτικής ΑΘηένου που τόσο μας θυμίζει το Λευκόνοικό μας, Φίλη Δήμαρχε της Ακανθούς, κ. Ελένη Χατζήμιχαήλ,

Αξιότιμοι Αντιδήμαρχοι Δυτικής Λέσβου, Λατσιών, Μόρφου και Λευκονοίκου,

Αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Δυτικής Λέσβου, Λατσιών και Λευκονοίκου,

Αξιότιμοι κ. κοινοτάρχες Λευκονοίκου, Ακανθούς και Αγκαστίνας

Αξιότιμοι κ. Γραμματέα του Δήμου Λευκονοίκου,

Αγαπημένε μου φίλε, μαέστρο Μάριε Μελετίου,

Αγαπημένοι μου Λευκονοικιάτες και Λευκονοικιάτισσες,

Εκλεκτοί φίλοι και φίλες,

Φέτος γιορτάζουμε τα 80 χρόνια του Δήμου μας στην προσφυγιά. Ένας Δήμος που ήταν εμπορικό, οικονομικό, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο, που ανθούσε σε όλους τους τομείς και γέννησε άξια τέκνα, ανθρώπους του μέτρου, ηθικούς, φιλομαθείς, πνευματικούς και πεπαιδευμένους, με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και της αγάπης προς τον πλησίον.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος έθεσε υπό την αιγίδα του την αποψινή μας εκδήλωση. Λόγω κωλύματος, τον αναπληροί η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Βασιλική Αναστασιάδου, η οποία, παρόλον ότι έχει άλλη ανειλημμένη υποχρέωση απόψε, μας τιμά με την παρουσία της, όπως και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, κ. Κλέλια Βασιλείου. Και τις δυο αγαπημένες φίλες ευχαριστώ από καρδιάς.

Ως Δήμαρχος του Λευκονοίκου, ευχαριστώ όλους εσάς που κατακλύσατε το Δημοτικό Θέατρο Λατσιών για να παρακολουθήσετε τη Συναυλία «Αξέχαστα και αγαπημένα», του λατρεμένου μας συνθέτη και μαέστρου Μάριου Μελετίου, που με την ορχήστρα του και τους εξαίρετους καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε απόψε, την κ. Έλενα Ανδρέου, την κ. Ευδοκία Καδή και τον κ. Φίλιππο Κτενά, θα μας χαρίσουν όμορφες στιγμές. Μάριέ μου, καλέ μου φίλε, σε ευχαριστώ πολύ.

Την ευγνωμοσύνη μου, όμως, και τις άπειρες ευχαριστίες μου πρέπει να εκφράσω προς τον αγαπημένο μου, αδελφικό φίλο, Δήμαρχο Λατσιών, κ. Χρίστο Πιτταρά, ο οποίος έρχεται αρωγός στον κατεχόμενο Δήμο μας, και μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο Λατσιών παραδίδουν μαθήματα ηθικής, και όχι μόνο, στήριξης σε κωμοπόλεις που μεσουράνησαν τον περασμένο αιώνα στο στερέωμα του νησιού μας.

Απόψε είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί είναι μαζί μας ένας εξαίρετος φίλος της Κύπρου, ο κ. Konstantin Shavel, με τη σύζυγό του, Alla Shavel, όπως και ο φίλος μας κ. Victor Lebed, από το Μινσκ της Λευκορωσίας, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία τους.

Τέλος, ευχαριστώ για πολλοστή φορά τις αγαπημένες μου φίλες και συνδημότισσες, τις κ. Μάρω Μήτσα και Ειρήνη Παρασκευά Ροδοσθένους, συνοδοιπόρους στο όμορφο ταξίδι μας, που με τα τραγούδια τους θα μας θυμίσουν το Λευκόνοικό μας!

Είμαι σίγουρη ότι θα περάσουμε ένα εξαίσιο βράδυ!

Ευχή μας είναι μια τέτοια συναυλία να γίνει την επόμενη φορά στη μεγαλοπρεπή Αίθουσα Τελετών του Γυμνασίου Λευκονοίκου!

Θαρσείν χρη!

«Τα αδύνατα παρ’ ανθρώποις, δυνατά παρά τω Θεώ έστιν!».

 

 


  • Κοινοποιήστε: