Δελτία Τύπου, Εκδημία Κλαίρης Αγγελίδου

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Κλαίρη Αγγελίδου: Ανάμεσα Ουρανού και Γης….

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, 23 Μαΐου 2021 η διαδικτυακή εκδήλωση-αφιέρωμα του ΛτΕ Αγίου Νικολάου  σε συνεργασία με το ΛτΕ Αμμοχώστου– Παράρτημα Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου, στη μεγάλη Ελληνίδα της Κύπρου, την πολιτικό, αγωνίστρια, εκπαιδευτικό, λογοτέχνιδα  και ξεχωριστή Λυκειάδα, την Κλαίρη Αγγελίδου.

Η εκδήλωση ήταν “υβριδική” με τον συντονισμό της παραγωγής να γίνεται από τον Άγιο Νικόλαο, την πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου, κ. Παρούλα Κουτσάκη, ενώ οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος διαδικτυακά από διάφορα μέρη της Ελλάδος, της Κύπρου και άλλες χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά διαδικτυακά ( livestreaming )

Στη σπουδαία διαδρομή αυτής της εμβληματικής προσωπικότητας, αναφέρθησαν με ενδιαφέρουσες ομιλίες, οι κυρίες: Ζήνα Λυσάνδρου–Παναγίδη, Δήμαρχος κατεχόμενου  Λευκονοίκου, και από το ΛτΕ Αμμοχώστου, η Δέσπω Ευθυμίου, Πρόεδρος και Ιουλία Κωνσταντίνου Αντιπρόεδρος,  του Παραρτήματος Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου και η Μάρω Χαραλαμπίδη, Πρόεδρος Παραρτήματος Λάρνακας, εμπλουτισμένες με σημαντικό οπτικοακουστικό υλικό και μελοποιημένα ποιήματα της Κλαίρης Αγγελίδου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε  ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις έγιναν από τον κ. Συλλούρη Γεώργιο, Δικηγόρο,  Πρόεδρο της Ομοσπονδίας  Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, από τον Ομότιμο Καθηγητή καρδιοχειρουργικής του Α.Π.Θ., κ. Παναγιώτη Σπανό, με καταγωγή από την Αμμόχωστο και την κ. Βιργινία Θωμαΐδου, Αντιπρόεδρο  ΛτΕ Αμμοχώστου.

Γραπτό χαιρετισμό έστειλε από τη Γενεύη ο Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και πρεσβευτής Ελληνισμού, κ. Γιώργος Στασινάκης, προσωπικός φίλος της Κλαίρης Αγγελίδου. Διαβάστηκε από το Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Δ.Ε.Φ.Ν.Κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού.

Έκπληξη,  με ιδιαίτερη συγκίνηση, ήταν η παρέμβαση της γνωστής ερμηνεύτριας Αλέξιας Βασιλείου, μέσα από το στούντιο στη Νέα Υόρκη,  όπου βρισκόταν για ηχογράφηση. Η Αλέξια έχει ερμηνεύσει σε δύο προσωπικούς της δίσκους, ποιήματα της Κλαίρης Αγγελίδου, μελοποιημένα από γνωστούς συνθέτες. Έχουν παρουσιαστεί στο Ηρώδειο, στην Κύπρο και σε άλλα μέρη στο εξωτερικό.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς, ήταν η παρέμβαση του γιου της Κλαίρης Αγγελίδου, Χρήστου Αγγελίδη, ο οποίος, συγκινησιακά φορτισμένος,  ευχαρίστησε τους ομιλητές και συμμετέχοντες, με μια σύντομη αναφορά στη μητέρα του.

 

Tην εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

link video στο youtubehttps://youtu.be/nFFWr97dfFQ

 

ΛτΕ  ΑΓ.  ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΛτΕ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ – Παράρτημα Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • Κοινοποιήστε: