Δελτία Τύπου

 

Ο Δήμος Λευκονοίκου δραστηριοποιείται συνέχεια με σκοπό τη συντήρηση της μνήμης, τη διάσωση του πολιτισμού, της Ιστορίας και της παράδοσης μιας κωμόπολης που συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομική, πνευματική και πολιτιστική πρόοδο του νησιού μας.

1)Η Δήμαρχος κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη μαζί με τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Βίκη Κτίστη βρέθηκαν από τις 10-12 Νοεμβρίου στη Δράμα, όπου η Ένωση Κυπρίων Δράμας μαζί με τον Σύλλογο Κρητών Δράμας κάλεσαν τη Δήμαρχο να μιλήσει στον Δήμο Δράμας, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους και το ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου. Ταυτόχρονα, για σκοπούς διαφώτισης διοργανώθηκε και έκθεση φωτογραφιών από το Λευκόνοικο του τότε και του τώρα.

Παρόντες στην εκδήλωση, όπως και στο Μνημόσυνο Κυπρίων και Κρητών που έγινε την επομένη, ημέρα Κυριακή, και στην Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Κυπρίων Αγωνιστών ήταν ο αεικίνητος Πρέσβης μας στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρόεδρος της ΟΚΟΕ(Οργάνωση Κυπριακών Ομοσπονδιών Ελλάδας) ο πρώην Πρόεδρος κ. Κώστας Σταματάρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Δράμας κ. Ζαχαρίας Κύζας κ.ά.

2) Την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017, το Κοινωφελές, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα ΦΩΤΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ δώρισε στον Δήμο Λευκονοίκου και το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο» προτομή του Βασίλη Μιχαηλίδη, για να τοποθετηθεί έξω από το οίκημα του Σωματείου στη Λάρνακα. Την προτομή παρέλαβαν από τον Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Χρίστο Αριστείδου η Δήμαρχος Λευκονοίκου κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη,  ο Πρόεδρος του Σωματείου Λάρνακας-Αμμοχώστου κ. Νίκος Αθανασίου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Θεόδωρος Πόππος.

3)Προσφάτως παραδόθηκε στην οικογένειά του προτομή του ήρωα της Μανσούρας Αναστάσιου Ζαρβού από το Λευκόνοικο, που, μετά από πολλές περιπέτειες, κατέληξε σε γκαλερί στη Λευκωσία, όπου αναγνωρίστηκε από τον γλύπτη κ. Κυριάκου. Μετά από πρόταση της Δημάρχου, το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκονοίκου αποφάσισε να τοποθετηθεί η προτομή του πρώτου ήρωα που έπεσε στην Αγία Τυλληρία έξω από το Δημαρχείο Λευκονοίκου στο Πλατύ Αγλαντζιάς.

4)Η Δήμαρχος μίλησε στα Δημοτικά Σχολεία ‘Εγκωμης Α΄, Πύλας και Παλιομετόχου Β΄, για την κωμόπολη Λευκονοίκου.

5)Στις 22 Νοεμβρίου 2017 ο Δήμος Λευκονοίκου έθεσε υπό την αιγίδα του την παρουσίαση της διδακτορικής διατριβής του Δρος Κυριάκου Ιωάννου για τον Βασίλη Μιχαηλίδη που έγινε στην Αίθουσα Τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Μονής Κύκκου. Την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, και η χαιρέτισε η Δήμαρχος Λευκονοίκου.

6)Η Δήμαρχος Λευκονοίκου προσκλήθηκε να προεδρεύσει επιτροπής στο 13ο  Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας «Ζώντας και δημιουργώντας με τον Βασίλη Μιχαηλίδη στη Λεμεσό» το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στη Λεμεσό.

7)Την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017, η Δήμαρχος θα μιλήσει για το Λευκόνοικο στο Δημοτικό Σχολείο Χαλκούτσας.

8)Την  Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, η Δήμαρχος Λευκονοίκου θα παρουσιάσει την ποιητική συλλογή του Νομικού Ανδρέα Παπαχαραλάμπους «αδελφέ», στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, στις 6:30 μ.μ.

9) Το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, θα γίνει εκδρομή-προσκύνημα του Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Λευκονοίκου στην κωμόπολή τους και στην Αμμόχωστο, για να γνωρίσουν τη γη των προγόνων τους.

 


  • Κοινοποιήστε: