Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η προγραμματισμένη Δημοσιογραφική Διάσκεψη της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων για τις εκδηλώσεις «Μνήμες Κατεχόμενης Γης», για καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, 14 και την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022, μεταξύ των ωρών 8.00π.μ. και 6.00μ.μ., θα λειτουργήσουν θεματικά περίπτερα για την Κατεχόμενη Γη μας επί της Λεωφόρου Αθηνών (Φοινικούδες) στη Λάρνακα. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα δεχθεί επίσης οργανωμένες επισκέψεις από σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης.

Κορύφωση των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η βραδινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 7.00μ.μ., στο Δημοτικό θέατρο «Γεώργιος Λυκούργος» στη Λάρνακα. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε επιμέλεια του συνθέτη Σάββα Σάββα. Χορηγός επικοινωνίας της βραδινής εκδήλωσης είναι το ΡΙΚ.

Στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, δρ Πέτρος Καρεκλάς, όσο και ο Προεδρεύων της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων, δρ Λευτέρης Αντωνίου, εξήραν τη σημασία της ομοψυχίας ολόκληρου του προσφυγικού κόσμου για συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Κάλεσαν τον κόσμο να στηρίξει μαζικά την έκθεση και τη βραδινή εκδήλωση, ώστε να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι δε λυγίζουμε μπροστά στις δυσκολίες και συνεχίζουμε να διεκδικούμε ελευθερία και δικαιοσύνη!

 


  • Κοινοποιήστε: