Εκδηλώσεις, Ομιλίες- Χαιρετισμοί, Φωτογραφίες

Στις 17 Απριλίου 2019, ο Δήμος Λευκονοίκου πραγματοποίησε εκδήλωση στο Δημαρχείο του, για την παρουσίαση του Λευκώματος με τίτλο: “Πεπραγμένα Δήμου Λευκονοίκου 2017-2018”. Το Λεύκωμα αυτό φτιάχτηκε με πολύ μεράκι, κόπο και αγάπη και περιέχει πολλά απ’ όσα πραγματοποίησε αλλά και συμμετείχε ο Δήμος Λευκονοίκου αυτά τα δύο έτη.

Η Δήμαρχος Λευκονοίκου, μετά το τέλος της εκδήλωσης, τόνισε:

“Απόψε, φορτιστήκαμε συναισθηματικά στην παρουσίαση του Λευκώματος ” Πεπραγμένα Δήμου Λευκονοίκου 2017-2018″. Φτάνει να σας πω ότι στο τέλος, μετά τα τραγούδια της Μάρως Μήτσα και της Ειρήνης Παρασκευά Ροδοσθένους, “Λευκόνοικον”, “Αμμόχωστος”, “Την Ελλάδα αγαπώ”, κατ’ απαίτηση του κόσμου που ήθελε κι άλλο τραγούδι, η Μάρω μάς τραγούδησε τη “Ρωμιοσύνη” και μάς ξεσήκωσε όλους και όλες, οδηγώντας μας σε ανάταση και ευφορία ψυχής αλλά και εθνική περηφάνια.
Ευχαριστώ όλους τους φίλους και τις φίλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και τις αγαπημένες μου φίλες, Γεωργία Κούμα, Ειρήνη Ροδοσθένους, Μάρω Μήτσα, Αυγή Κοζάκη που συνόδευε στο πιάνο, και τον αγαπημένο μας φιλόλογο-ερευνητή, Δρα Κυριάκο Ιωάννου, για τη συμμετοχή τους στην όμορφη εκδήλωσή μας και τη συνεισφορά τους στο υψηλό της επίπεδο. Μας έκανε εντύπωση η αναφορά του Κυριάκου Ιωάννου πόσο πιο εύκολη θα ήταν η εργασία των ιστορικών, αν υπήρχαν τέτοια λευκώματα πριν από πολλά χρόνια.
Αναντίλεκτα, η όμορφη και γλυκιά παρουσία της νεαρής φιλολόγου, κ. Ηρακλειδίας Στυλιανού Αθανασίου, με τον εξαίσιο λογοτεχνικό και γλαφυρό λόγο της, προσέδωσε μια άλλη ποιότητα.
Να είστε όλοι και όλες καλά και να κάνουμε μια πιο πετυχημένη ακόμη γιορτή στο Λευκόνοικό μας. Εκεί που έμεινε η ψυχή μας”.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που θέλησαν να ευχαριστήσουν τη Δήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ολόκληρο τον Δήμο Λευκονοίκου και να εκφράσουν τη συγκίνησή τους δημόσια:

“Κυρία Ζήνα μου, σας ευχαριστώ ολόψυχα για την πρότασή σας να παρουσιάσω την εκδήλωση για τα Πεπραγμένα του Δήμου Λευκονοίκου! Για μένα ήταν άλλη μια ευκαιρία να πλησιάσω περισσότερο την ιστορία, την παράδοση, την κουλτούρα της αγαπημένης μας κωμόπολης. Ήταν μια εκδήλωση έξω από την ενίοτε άχαρη παρουσίαση πεπραγμένων… Αντιθέτως, η εμβριθής παρουσίαση του Λευκώματος με άγγιγμα φιλολογικό από την κ. Κούμα αλλά και κάθε παρέμβαση από τους εκλεκτούς ομιλητές κρατούσαν αμείωτο το ενδιαφέρον! Το δε καλλιτεχνικό μέρος, αυθεντικά δοσμένο, άγγιξε λεπτές χορδές του συγκινησιακού μας κόσμου! Εύγε! Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τη σύλληψη ιδεών, για το όραμά σας αλλά και για την επιμονή σας να αναδεικνύετε παντοιοτρόπως το Λευκόνοικο! Ο Θεός να σας σκέπει να συνεχίζετε τον αγώνα τον καλό! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ”.

Ηρακλειδία Στυλιανού

 

“Θερμά συγχαρητήρια τόσο για την πλούσια έκδοση των Πεπραγμένων του Δήμου Λευκονοίκου όσο και για την εξαιρετική εκδήλωση παρουσίασής της. Αγαπητή Ζήνα, ένα από τα μεγάλα χαρίσματά σου είναι η αγάπη που σκορπάς γύρω σου. Ευχή να μη στερέψει ποτέ αυτή η πηγή σου”.

Μαρία Χατζηστεφάνου

 

“Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης για τα Πεπραγμένα Δήμου Λευκονοίκου.

Αγαπητή μου Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, με χαρά και υπερηφάνεια σας φιλοξενούμε προσωρινά στον Δήμο μας!”.

Χαράλαμπος Πετρίδης


  • Κοινοποιήστε: