Ανακοινώσεις, Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων, Ήρωες

Φίλες και φίλοι, η Επιτροπή Εκτοπισμένων Δήμων, πιστή στο χρέος της, απέδωσε χθες Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, Στρατιωτικό Κοιμητήριο, τον προσήκοντα σεβασμό και τις δέουσες τιμές στους Ηρωικούς πεσόντες κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974, και σε όσους «έφυγαν» με ανεκπλήρωτο τον πόθο για επιστροφή στην κατεχόμενη γη μας.

Η σεμνή εκδήλωση «Μνήμης και Τιμής», πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας, Μιχάλη Γιωργάλλα, ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, Βουλευτών, του Επίσκοπου Νεαπόλεως, Πορφυρίου, ο οποίος τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων, του Προέδρου της Επιτροπής Εκτοπισμένων Δήμων και Δημάρχου της κατεχόμενης Κυθρέας, Δρα Πέτρου Καρεκλά, οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους των διοργανωτών, των Δημάρχων όλων των εκτοπισμένων Δήμων, άλλων επισήμων και πολλών εκτοπισμένων συμπατριωτών μας.

Στην Ομιλία του ο Έντιμος Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, τόνισε: «Η απόδοση τιμής σε ήρωες των αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού δεν αποτελεί μια τυπική παθητική απόδοση της ευγνωμοσύνης μας προς αυτούς, αλλά μια πράξη υπόμνησης του χρέους μας ότι δεν θα αποστρατευτούμε από τον αγώνα για τον οποίο έδωσαν τη ζωή τους, ότι δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια για υπεράσπιση και ελευθερία της πατρίδας μας. Σαράντα εννέα χρόνια από το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής, οι εικόνες παραμένουν ολοζώντανες», καταλήγοντας είπε: «Υποκλινόμενοι στο μεγαλείο και τη θυσία των ηρωικώς πεσόντων υπερασπιστών μας δίνουμε την υπόσχεση πως δε θα λησμονήσουμε το παρελθόν μας, δε θα επιτρέψουμε να ξεθωριάσουν οι μνήμες και δε θα αποστρατευτούμε από τον αγώνα μας μέχρι τη στιγμή της τελικής δικαίωσης.

Δίνουμε ταυτόχρονα την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να προστατεύσουμε ό,τι κινδυνεύει και να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει».

Μετά την ομιλία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο.

Υ.Γ. Σας παραθέτω απόσπασμα από την ομιλία του Υπουργού και από τον Χαιρετισμό του Προέδρου της Επιτροπής Εκτοπισμένων Δήμων καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Ο Αγώνας συνεχίζεται

Φωτο/Βίντεο: Πέτρος Πετρίδης  • Κοινοποιήστε: