Ανακοινώσεις

12 Μαίου! Γιορτάζει ο Άγιος Επιφάνιος!
Γιορτάζουν οι γείτονές μας Μηλιώτες τον Άγιό τους! Την ίδια μέρα θυμόμαστε και τον Ρε Αλέξη! Το 1427 χάθηκε από τους Φράγκους. Ο Μηλιώτης επαναστάτης που έκανε αρχηγείο του και κέντρο των επαναστατημένων χωρικών το Λευκόνοικο!
Ψες σε μια εξαιρετική εκδήλωση οι φίλοι μας Μηλιώτες τίμησαν τον Ρε Αλέξη.
Μπράβο στον φίλο κοινοτάρχη κ. Αντώνη Καραντώνη, για την εξαιρετική εργασία του για το εξοχικό των Φράγκων στο Παραδείσι και τα γύρω χωριά. Μας μόρφωσε. Παρακολουθήσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα Ιστορίας. Ένιωσα περηφάνια για τον τόπο μας!
Ιδιαίτερη χαρά για μένα ήταν η συνάντησή μας με τον νέο Υπουργό Γεωργίας, κ. Πέτρο Ξενοφώντος! Τον ήξερα από πριν, αλλά ψες έγινε η αναγνώριση. Στο Γυμνάσιο Λευκονοίκου, ο καλύτερος φίλος του Λοίζου Λοίζου, από τις Γούφες, ήταν ο Αντώνης Καραντώνης. Το 1973 ο Λοίζος πήγε στο Παγκύπριο και ο καλύτερος φίλος του ήταν ο κ. Υπουργός! Θυμηθήκαμε τον μ. Λοιζάκη που τον σκότωσαν οι Τουρκοκύπριοι του χωριού του μαζί με τον πατέρα του!
Αξίζει να αναφέρω ότι η μουσική παρέμβαση της Άντρης Καραντώνη, του Μιχάλη Χατζημιχαήλ, του Στέφανου Πελεκανή και του Σάββα Στεφάνου ήταν εξαιρετική όπως πάντα!
Μας άρεσαν, επίσης, και τα ποιήματα των λαΐκών ποιητών!
Συγχαρητήρια, γείτονες!


  • Κοινοποιήστε: