Ενημερωτικά Δελτία

Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες,

σας ενημερώσουμε ότι άρχισαν ήδη οι εργασίες επιδιόρθωσης της εκκλησίας του Σταυρού στο Λευκόνοικο, και, σύμφωνα με τον εργολάβο του έργου, θα είναι έτοιμος σε έναν μήνα.

Τα έξοδα ανέλαβε το Προσφυγικό Σωματείο «Το Λευκόνοικο», €2,000, και η ΄Ενωση Λευκονοικιατών Αγγλίας, η οποία απέστειλε €3, 500, προσφορά των συμπατριωτών μας, μετά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου και του Σωματείου μας στο Λονδίνο, τον Σεπτέμβριο του 2017. Ευχαριστούμε από καρδιάς τα αδέλφια μας για την ευαισθησία, τη γενναιοδωρία και τη διαχρονική συμπαράστασή τους από τα χρόνια του Λευκονοίκου ως τα δίσεκτα χρόνια της προσφυγιάς μας. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστούμε και πάλι τον Πρόεδρο της Ένωσης Λευκονοικιατών Αγγλίας, κ. Κυριάκο Μ. Παττίχη, για τη φιλοξενία και την αγάπη του κατά την επίσκεψή μας το 2017, όπως και για τη φετινή πρόσκλησή του να μεταβούμε στο Λονδίνο για να παραστούμε στη συνεστίαση της Ένωσής τους.

Επίσης, σε κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων της κωμόπολής μας, Δήμου, Εκκλησιαστικών Επιτροπών και Σωματείου, που συγκάλεσα στο Οίκημα του Σωματείου μας στη Λάρνακα, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε στην επιδιόρθωση και της εκκλησίας του Σωτήρα μας, που χρειάζεται επειγόντως παρέμβαση για να μην καταρρεύσει, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι θα μας δώσουν την άδεια οι αρχές του ψευδοκράτους.

Για τον σκοπό αυτό, το Σωματείο μας έχει ετοιμάσει διπλότυπα αποδείξεων, και, όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν γι’ αυτόν τον ευγενή σκοπό.

Επιπρόσθετα, σας ενημερώνω ότι περιμένουμε

να αρχίσει η επιδιόρθωση του κοιμητηρίου μας πολύ σύντομα. Θα σας ενημερώσουμε.

Μαζί με την Εταιρεία Κυπριακών Σπουδών ετοιμάζουμε μεγάλο Συνέδριο για το Λευκόνοικο, μέσα στο 2020, και θα θέλαμε να παρακαλέσουμε νέους επιστήμονες να λάβουν μέρος. Θα βρουν αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα μας προσεχώς.

Επιπλέον, ζητάμε από τους νέους μας να μας στείλουν ονόματα και διευθύνσεις ηλεκτρονικές στη διεύθυνση lefkoniko@cytanet.com.cy για να επικοινωνεί μαζί τους το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Λευκονοίκου. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή της νεολαίας μας, γι’ αυτό παρακαλούνται οι γονείς να προτρέπουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας, γιατί σε αυτούς ανήκει το μέλλον της κωμόπολής μας. Ταυτόχρονα, παρακαλούνται όσοι έχουν μελέτες για το Λευκόνοικο να τις στείλουν για να κατατεθούν σε μια Τράπεζα Μελετών.

Καλό καλοκαίρι με τον νου και την καρδιά μας στραμμένη στην κωμόπολή μας!

Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη

Δήμαρχος Λευκονοίκου

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Την 1η Απριλίου, η Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Λευκονοίκου στο καθιερωμένο Τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα στη Λευκωσία

.Συνάντηση Δημάρχων Κατεχόμενων Δήμων με ΥΠΕΞ, Δρα Νίκο Χριστοδουλίδη Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, η Δήμαρχος Λευκονοίκου, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, μαζί με τους συναδέλφους της Δημάρχους των άλλων Κατεχόμενων Δήμων, συναντήθηκαν με τον Έντιμο Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, με σκοπό την κατατόπιση και την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το εθνικό μας θέμα, όπως επίσης και την ενημέρωση του Υπουργού για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  εκτοπισμένοι Δήμοι.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ, ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ Το Σάββατο, 13 Απριλίου 2019, ο Δήμος Λευκονοίκου συμμετείχε στην Πασχαλινή Συναυλία που έγινε στο Βυζαντινό Μουσείο προς τιμήν του Άρχοντα Πρωτοψάλτη, μ. Θεόδουλου Καλλίνικου, μετά το πέρας της οποίας δόθηκαν τα βραβεία του Διαγωνισμού μεταξύ των μαθητών των σχολείων μας για το έργο του Θεόδουλου Καλλίνικου, μέσα στα πλαίσια του έτους για προβολή του έργου του μεγάλου Λευκονοικιάτη δημιουργού και ερευνητή.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ «ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ 2017-2018» ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, ο Δήμος Λευκονοίκου παρουσίασε το Λεύκωμα «Πεπραγμένα Δήμου Λευκονοίκου 2017-2018». Πολλοί δημότες και δημότισσες, αλλά και φίλοι και φίλες του Δήμου Λευκονοίκου, παρευρέθηκαν στην όμορφη εκδήλωση που τους φόρτισε συναισθηματικά , κυρίως στο τελευταίο μέρος με τα τραγούδια, «Λευκόνοικον», «Αμμόχωστος» και «Την Ελλάδα αγαπώ», που ερμήνευσαν οι Λευκονοικιάτισσες, κ. Μάρω Εξηντάρη Μήτσα και κ. Ειρήνη Παρασκευά Ροδοσθένους, με τις μελωδικότατες φωνές τους. Μετά από απαίτηση του ακροατηρίου, η κ. Μάρω Μήτσα ερμήνευσε και τη «Ρωμιοσύνη», που ξεσήκωσε όλους και όλες, οδηγώντας τους σε ανάταση και ευφορία ψυχής αλλά και εθνική περηφάνια. Το Λεύκωμα παρουσιάστηκε και στην Ελεύθερη Αμμόχωστο στο κέντρο «Ερωφύλη», στην Αγία Νάπα, του συνδημότη μας, κ. Θεοδόση Τσολάκη, αλλά και στη Λάρνακα, στο Οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο». . Η εκδήλωση, τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων, κ. Ιωσηφίνας Αντωνίου.

4Ο ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΕ ΑΛΕΞΗ Την Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε το 4ο Φιλολογικό Μνημόσυνο για τον Ρε Αλέξη, στις 7:30 μ.μ., στο Οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη Λάρνακα, σε συνεργασία με την Κοινότητα Μηλιάς  Αμμοχώστου.

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΔΡΕΑ Οι Επαρχιακές Επιτροπές Λεμεσού και Λευκωσίας του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο», το Σάββατο, 11 και 18 Μαΐου 2019, αντίστοιχα,  πραγματοποίησαν, σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκονοίκου, προσκύνημα στο Λευκόνοικο και τον Απόστολο Ανδρέα. Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του Λευκονοίκου βίωσαν τα αισθήματα της χαρμολύπης. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τις Επαρχιακές Επιτροπές Λεμεσού και Λευκωσίας για την άψογη διοργάνωση του προσκυνήματος.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΜΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΜΙΝΤΖΗ Την Κυριακή, 26 Μαΐου 2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού, ο Δήμος Λευκονοίκου και τα οργανωμένα σύνολά του, σε συνεργασία με  τον Δήμο Μόρφου, τέλεσαν το ετήσιο Μνημόσυνο του ευεργέτη τους, Γεωργίου Καμιντζή, ο οποίος ίδρυσε τα Γυμνάσια και στις δυο κωμοπόλεις. Μάλιστα, στο Λευκόνοικο, συνέβαλε και στο κτίσιμο της Αίθουσας Τελετών του Γυμνασίου. Σύντομο επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε η Δήμαρχος. Μετά το μνημόσυνο, τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ«ΚΟΥΖΙΝΑ 2019» Αντιπροσωπία του Δήμου Λευκονοίκου με επικεφαλής τη Δήμαρχο, κ. Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη, την Αντιδήμαρχο, κ. Σωτηρούλα Ζαννέτου, και τη Δημοτική Σύμβουλο, κ. Νίκη Χριστοφή, μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, συμμετείχαν στο μεγαλύτερο φεστιβάλ γαστρονομίας της Ανατολικής Χαλκιδικής, με τίτλο: ΚΟΥΖΙΝΑ 2019. Ήταν η γιορτή του Ψωμιού, του Μελιού και του Ζυμαριού. Οι γυναίκες του Δήμου μας ετοίμασαν τα παραδοσιακά μας ζυμαρικά τα οποία έγιναν ανάρπαστα. Με την ευκαιρία αυτή η Δήμαρχος, σε παρεμβάσεις της, ενημέρωσε ντόπιους και ξένους για το πρόβλημά μας.

ΚΗΔΕΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΚΛΕΙΤΟΥ ΚΛΕΙΤΟΥ Την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, κηδεύσαμε τον αγνοούμενό μας Κλείτο Κλείτου από τον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος στη Μακεδονίτισσα. Η ταφή έγινε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΜΑΣ

Μετά την κηδεία του ήρωα Κλείτου Κλείτου, έγινε Τρισάγιο όλων των ηρώων μας,  από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη, Πανάρετο Κυπριανού, και Κατάθεση Στεφάνων στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

 

 

 


  • Κοινοποιήστε: