Ενημερωτικά Δελτία

Αγαπημένοι μου συνδημότες και αγαπημένες μου συνδημότισσες,

πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την εκλογή του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναμφίβολα, το σπουδαιότερο έργο της πρώτης χρονιάς είναι το ντοκιμαντέρ που ετοιμάσαμε με τίτλο ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ «…της Μεσαρκάς καμάρι», με συνεντεύξεις από δεκάδες συνδημότες και συνδημότισσές μας, με τη μεγάλη βοήθεια του κινηματογραφιστή κ. Μιχάλη Γεωργιάδη, το οποίο συγκίνησε όλους και όλες.  Οπωσδήποτε, είναι ένα κομμάτι από την Ιστορία και τον πολιτισμό μας, με το οποίο παραδίδουμε στη νέα γενιά αξίες, ιδανικά και στάσεις ζωής που εμείς βιώσαμε στην κωμόπολή μας, και έχουμε χρέος και ιστορική ευθύνη να τα μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας.

Ετοιμάζεται το Μνημείο των Ηρώων μας, το οποίο είναι ευγενής δωρεά των αδελφών Πίττα, Χριστάκη και Σωτήρη, στη μνήμη των γονέων τους, που θα τοποθετηθεί μαζί με την προτομή του Βασίλη Μιχαηλίδη(δωρεά του ιδρύματος Φώτου Φωτιάδη) έξω από το Σωματείο μας στη Λάρνακα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους αγαπημένους μας φίλους που ανέλαβαν όλα τα έξοδα του φιλόδοξου αυτού έργου.

Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη

Δήμαρχος Λευκονοίκου

Επίσκεψη-προσκύνημα στην κατεχόμενη γη μας

Το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήσαμε με  χορηγία του Οργανισμού Νεολαίας επίσκεψη-προσκύνημα στο Λευκόνοικο, την Καντάρα και την Αμμόχωστο, στην οποία έλαβαν μέρος πέραν των 55 παιδιών και νέων με καταγωγή από την κωμόπολή μας, τα οποία φορτίστηκαν συναισθηματικά. Ήταν μια ευκαιρία να μάθουν την ιστορία και τον πολιτισμό της κατεχόμενης πατρίδας μας, ένα μάθημα πατριδογνωσίας που τους έκανε να έρθουν πιο κοντά στη γενέθλια γη τους.

Περιοδικό «Εν Δήμω Αγλαντζιάς» -Τεύχος 25- φιλοξενεί και μία σελίδα με τα Νέα του Δήμου Λευκονοίκου» με έγχρωμες φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις μας.

 

«Ταξίδι στις γεύσεις του Λευκονοίκου»

Η εκδήλωση αυτή, που μας καταξίωσε ως γυναίκες του Λευκονοίκου, πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη Λάρνακα, και περιλάμβανε παραδοσιακά κάλαντα,

παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Σωματείου μας, παραδοσιακά τραγούδια και τσιαττιστά.

Τέλος, όλοι οι παρευρισκόμενοι, δοκίμασαν, πέραν των φαγητών, τα παραδοσιακά ζυμαρικά που ετοίμασαν οι χρυσοχέρες κυρίες, για να ευχαριστήσουν τους συνδημότες και τις συνδημότισσές τους και να τους θυμίσουν τις γεύσεις της κωμόπολής τους.

Ήταν μια ομολογουμένως εξαιρετική εκδήλωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ενθουσίασε τους δημότες του Λευκονοίκου αλλά και τους φίλους της ξακουστής κωμόπολης της Μεσαορίας.

Εκδήλωση Σχολικής Εφορίας Λευκονοίκου

Την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017, η Σχολική Εφορία Λευκονοίκου βράβευσε τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες που κατάγονται από το Λευκόνοικο. Στην εκδήλωση της Σχολικής Εφορίας Λευκονοίκου δόθηκαν και τα βοηθήματα σε φοιτητές/φοιτήτριες από τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματά Λευκονοίκου, Ελένης Θ. Σαββίδου και Κυριακής Θούπα.

Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κωνσταντίας

Την 1η Ιανουαρίου 2018, η Δήμαρχος παραβρέθηκε και φέτος, όπως και πέρσι, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη μας κ. Βασιλείου. Ο Μητροπολίτης διόρισε τη Δήμαρχο μέλος της Θρονικής Επιτροπής της Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

 

Χριστουγενιάτικες παιδικές γιορτές Δήμου και Σωματείου «Το Λευκόνοικο» σε όλες τις πόλεις

Πραγματοποιήθηκαν οι χριστουγενιάτικες παιδικές γιορτές και στις τρεις πόλεις που ζουν Λευκονοικιάτες, Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, στις οποίες μετά από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ταχυδακτυλουργό, θέατρο σκιών και παιγνίδι γνώσεων για την κωμόπολή μας, δόθηκαν τα δώρα στα παιδιά από τον Άγιο Βασίλη, που φέτος ήταν ένα όμορφο λογοτεχνικό βιβλίο κατάλληλο για την ηλικία κάθε παιδιού.

Εκδρομές του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο»-  παράρτημα Λεμεσού και Λευκωσίας- στην Πάφο

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος με μεγάλη επιτυχία οι διανυκτερεύσεις του Σωματείου μας στο ξενοδοχείο «Αλόη» στην Κάτω Πάφο.

Στην Κοπή Βασιλόπιτας της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, μαζί με τους Δημάρχους προσκλήθηκαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Από τον Δήμο Λευκονοίκου παραβρέθηκαν η κ. Νίκη Χριστοφή και ο κ. Γιαννάκης Σακαλλής.

Επισκέψεις της Δημάρχου σε σχολεία για ενημέρωση των παιδιών για την κατεχόμενη γη μας, και ιδιαιτέρως για την κωμόπολή μας.

Εκδήλωση Τιμής στους τρεις τελευταίους γυμνασιάρχες και καθηγητές του Γυμνασίου Λευκονοίκου, του Γυμνασίου από το οποίο αποφοίτησε ο Γέροντας Εφραίμ.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018, στις 7μ.μ., στο Οίκημα του Προσφυγικού Σωματείου «Το Λευκόνοικο» στη Λάρνακα, από τη Δήμαρχο και τον Σύνδεσμο Αποφοίτων, Μαθητών και Απογόνων Ανωτέρας Σχολής-Γυμνασίου Λευκονοίκου, η Εκδήλωση Τιμής για τους τρεις τελευταίους γυμνασιάρχες και τους καθηγητές/τριες του Γυμνασίου Λευκονοίκου που αφυπηρέτησαν μετά το 1998.

Ήταν μια μεγαλειώδης εκδήλωση σε μια κατάμεστη αίθουσα στην οποία, μετά από πνευματική ομιλία, ο Γέροντας Εφραίμ χάρισε στους συγγενείς των τριών γυμνασιαρχών και στους καθηγητές/τριες μια μεγάλη ασημένια εικόνα της Παναγίας Παραμυθίας.

Η εκδήλωση ήταν φορτισμένη συγκινησιακά, όλοι μεταφέρθηκαν νοερά στα χρόνια του Γυμνασίου Λευκονοίκου, που ήταν ο φάρος όλης της γύρω περιοχής, θυμήθηκαν τους αείμνηστους γυμνασιάρχες και τους καθηγητές τους και τα όμορφα, γελαστά χρόνια που πέρασαν στο Λευκόνοικο.

Παρουσίαση του ποιήματος «Ρωμιός» του Β. Μιχαηλίδη

Στις 16 Φεβρουαρίου 2018 σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου παρουσιάστηκε το ποίημα του Β. Μιχαηλίδη «ΡΩΜΙΟΣ».

Εορτή Αγίου Θεοδώρου του Τύρωνος

Στις 17 Φεβρουαρίου 2018 τελέσαμε τη γιορτή του Αγίου Θεοδώρου του Τύρωνος στην κοινότητα Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας, όπου λειτουργεί ο Αρχιμανδρίτης μας πατήρ Πανάρετος Κυπριανού.

Προγραμματίζονται:

  • Στις 10 Μαρτίου 2018 παρουσίαση του ντοκιμαντέρ ΛΕΥΚΟΝΟΙΚΟ «…της Μεσαρκάς καμάρι» στο Σωματείο «Μιχαλάκης και Ανδρέας Μακρίδης» στη Λεμεσό, στις 7μ.μ.
  • Στις 30 Μαρτίου εκδήλωση για τις εθνικές επετείους αλλά και για την 25η Μαρτίου 1945 στο Λευκόνοικο, στο Δημαρχείο Λευκονοίκου, στις 7μ.μ.

 

Σας υπενθυμίζουμε να παρακολουθείτε τη δράση του Δήμου μας στην ιστοσελίδα μας dimoslefkonikou.org στην οποία θα βρείτε και το ντοκιμαντέρ μας στην ενότητα βίντεο, (στο κάτω μέρος της πρώτης σελίδας). Επίσης, θα θέλαμε να μας στείλετε τα e-mails σας και να πείσετε και τα παιδιά σας να μας στείλουν τα δικά τους στο lefkoniko@cytanet.com

 


  • Κοινοποιήστε: